Veckans helgfråga

I födelsedagsyran igår svarade jag inte på Mias helgfråga. Men det är ju inte för sent än! För ovanlighetens skull börjar jag med bonusfrågan:

Vad är det bästa med våren?

Jag är inte direkt en vårmänniska. En sak jag tycker om är att ta fram cykeln ur vinteridet. Annars kan säkert inledningen på detta blogginlägg ge er en ledtråd om vad jag tycker bäst om med våren- det är ju naturligtvis att jag fyller år. Inte nog med det, min make har också nyligen haft födelsedag. Jag firade alldeles oerhört vilt med att åka ner till sommarstugan inför helgen och helt slå mig lös och laga skagenröra. Bilden kommer från en valborgsmässoafton på sommarstugan för något år sedan.

Boktipsa om en bok du tyckte var riktigt bra och varför du tycker andra ska läsa den?

Så till den egentliga helgfrågan. Den är väldigt vittomfattande, så jag väljer att avgränsa den genom att tipsa om en bok jag läst i år som jag tycker andra ska läsa.

48577176
Den här boken, och den andra i serien som också blivit översatt, har jag inte sett många tala om på sociala medier. Ambrose Parry är en pseudonym för ett team bestående av ett gift par, varav den ena är en författare och den andra är anestesiläkare. Vi rör oss i 1800-talets Edinburgh, huvudpersonerna i boken är inte alltid vad andra ser dem som, och det finns en hel del diskussion om kvinnors villkor och utrymme. Och till det en rad mystiska dödsfall som huvudpersonerna undersöker och som kan ha att göra med utvecklandet av anestesi, vilket är en annan av huvudtrådarna i boken. Jag använde uttrycket Sara-specialare om boken då jag presenterade den på bloggen, men det betyder ingalunda att det bara är jag som kunde ha nöje av boken!

6 reaktioner på ”Veckans helgfråga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s