Från knopp till tå- fem en fredag

Här sitter jag en ruskig fredagkväll (det snöar, för sjutton!) och kom att tänka på Elisamatildas Fem en fredag. Från knopp till tå kallar hon sina frågor idag.

Hur känns det i kroppen den här veckan?

Nu är det mera okej, men i slutet på förra veckan och början på den här var jag faktiskt alldeles mätt och fullproppad av påskmaten vi åt på fredag och lördag. Visst åt vi lite för mycket, men största obehaget i magregionen kom sig av att vi helt avvek från vår normala ganska kolhydratsnåla diet. Det var en sockerchock, kanske.

Vad gör du för att träna knoppen?

Jag löste korsord för en stund sen. Det är väl bra träning för knoppen!

Vilken typ av aktivitet gör en dålig dag till det bättre?

Det är olika, det beror på på vilket sätt dagen är dålig. Frisk luft brukar hjälpa till mycket, förstås, om man är trött eller okoncentrerad eller så. Oväntat många saker blir bättre om jag shoppar lite böcker också, men det är ju inte riktigt hållbart med tanke på plånbok och utrymme i bokhylla. Om inget annat hjälper får man helt enkelt gå och lägga sig och hoppas att det dåliga humöret dragit förbi när man vaknar.

Vad är vardagslyx för dig?

Det här vet jag exakt! Det är att få vara på sommarstugan! Någon gång i maj bosätter vi oss här, och i höstas var det oktober innan vi flyttade tillbaka. Se bara hur en morgon kan se ut, också när jag inte har semester:

Vi ska nog flytta hit mer permanent. Det behövs bättre vattenledningar, först och främst. Sen tvättmaskin och ett lite varmare badrum med dusch. Lite mer förvaringsutrymmen kommer vi så där praktiskt sett att behöva också.

Hur känns det i sinnet om våren?

Alltså nej, för mig är våren bara lera överallt och iskalla regnskurar. Då när jag börjar tycka att jag trivs igen, då är det redan sommar. Jag går ungefär från täckjacka till bikini. Det som jag gillar med våren är när det går att cykla igen. Och med det sagt, nu skulle jag redan kunna cykla men har inte inlett säsongen.

6 reaktioner på ”Från knopp till tå- fem en fredag

 1. Vi har lite liknande svar på sista frågan. Våren är knepig här blir oftast från täckjacka till bikini och då hänger jag inte riktigt med. Ser fint ut vid sommarstugan.

 2. Paula Merio

  Vilket paradis! Hur långt från vanliga boendet ligger det? Jag menar med tanke på jobb o sånt…
  Jag skulle nästan kunna stå ut med utedass för att få bo sådär,.,,
  Som hundägare nickar jag igenkännande åt lera och regn och snöbyar i april, nä fy farao för att behöva duscha jycken flera gånger om dagen när man helst bara skulle vilja svepa in sig i en filt och läsa…

 3. Vilken fantastisk bild på altanen med sjön utanför…..Det är kanske det enda jag saknar med vårt boende här, alltså närhet till havet. Men det är bara 5 min åkväg dit så jag klagar inte. Dessutom så skaffade vi oss en liten pool i anslutning till altanen för några år sen, så nu kan jag ta mina önskade dopp når jag vill!
  KRAM/Susie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s