Helgfrågan efter påsk

Rubriken på det här inlägget börjar ju låta som de kyrkliga söndagarna, femtielfte söndagen efter trefaldighet och så. Vare det hur det vill, nu är det ändå dags för en helgfråga.

Varför byter man omslag på böcker?

En orsak är ju att byta omslag på en bok då det kommit en film/tv-serie. Julia Quinns bok, första delen i serien om familjen Bridgerton, är ett färskt exempel. Och varför man gör det? Tja, låt mig gissa att pengar har något med saken att göra?

Familjen Bridgerton. En annorlunda allians
En annorlunda allians – Suomalainen.com

En annan orsak kan vara att ”uppdatera” en klassiker med ett omslag som passar den tidens smak. Då det gäller ungdomsböcker kan jag förstå det här mycket bra, böcker som ser gammalmodiga ut finner sällan sin läsare, och innehållet i en bok är oftast inte lika tidskänsligt som omslaget.

Agnes Cecilia: En sällsam historia by Maria Gripe 28594355. sy475  Agnes Cecilia - en sällsam historia – Suomalainen.com

Men Agnes Cecilia gick varvet runt och kom ut med originalomslag på nytt ifjol. Eller, jag tror att flickan med parasollet är originalomslaget.

Agnes Cecilia - en sällsam historia

Bonusfråga: Har ni haft en bra påsk?

Jodå, tackar som frågar. Bäst var sommarstugepremiären, ungefär lika bra var umgänget med vänner, sen kommer antagligen chokladtårtan ..eller påskalammet .. eller något annat av all den goda maten. Inte lika bra var lästakten, synd förstås då jag ju var med i påskläsutmaningen!

7 reaktioner på ”Helgfrågan efter påsk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s