Tisdagstrion Irland

St Patrick’s Day imorgon, lyckligtvis har mitt högtidlighållande av dagen mer och mer övergått till en Irish coffee och lite irländsk musik på valfri streamingtjänst.. Skulle vara svårt att fira på något annat sätt i år. Att jag varje år på något sätt uppmärksammar dagen är ändå för att studentföreningen jag i tidernas morgon var med i alltid hade St Patrick’s Day- fest, så lite av längtan efter att dekorera med gröna fyrklövrar och dansa tills solen går upp finns kvar varje år.

En trio irländskt idag alltså.

30058627

Jag brukar ha svårt att hitta böcker som jag inte tipsat om tusen gånger förut när det är fråga om irländska böcker, jag läser inte jättemycket irländskt. Men här kommer nu en bok jag läste i höstas: Kall, kall jord av Adrian McKinty. En polis på Nordirland i början av 1980-talet, finns även åtminstone en till bok i serien som blivit översatt till svenska. Ett fungerande alternativ om man är på deckarhumör.

4012099

Tillbaka till tipsen jag tipsat om förr då. Marian Keyes är en irländsk författare som jag läste mycket av förr, När Lucy Sullivan skulle gifta sig en av hennes böcker jag verkligen gillade. Jag har inte hängt med på senare tid. Men denna pocket finns kvar i min hylla som en vän från förr.

Mästaren

2016 läste jag Mästaren av Colm Tóibín, då en hyllvärmare som jag fått som månadens bok när jag varit med i en bokklubb och glömt avbeställa. Men här passar den ju utmärkt. Jag ska citera en del av vad jag sa om boken då jag läst den: Nej, jag är inte så korkad att jag inte ser att det här är bra skrivet. Men jag får verkligen inte någon känsla alls för den här personen med intimacy issues som festar och hänger med jetsetfolket alltmedan han förklarar hur han inte trivs med sällskap alls, egentligen. Inte ens uppdykandet av ett stort ruckligt hus i England kan rädda boken i mina ögon- men som sagt, jag vet att det är jag, inte boken..

Jahapp. Får börja kolla lagret med farinsocker och vispgrädde nu med tanke på morgondagen!

28 reaktioner på ”Tisdagstrion Irland

  1. Marie Eggimann

    Colm Tóibín har jag sett namnet i olika bloggar men aldrig läst, fast kanske inte är någon förlust.

  2. Kall, kall jord lter intressant. Keyes har jag inte läst något av trots att jag nog har en titel i hyllan.
    Mästaren vill jag gärna läsa eftersom jag tycker att båda bröderna James är intressanta. Henry James skriver fina böcker och William James träffade jag på när jag läste psykologi. Mästaren handlar väl om Henry James, eller hur?

  3. Åsa

    Bara läst Marias testamente av Colm Tóibín… och, kan det ha varit Sushi för nybörjare av Keyes? Tror det. Var länge sedan. Tack för dina tips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s