Tisdagstrion: Djur och natur

Jag känner igen att jag är ute på djupt vatten, och kan inte på rak arm komma på en bok jag skulle ha läst som jag skulle kunna placera i den här trion med ”djur och natur”. Därför är jag lite osäker på om jag fortfarande skulle gilla böckerna ifråga, men jag gillade dem när jag läste dem, och det kan räcka tänker jag.

578901

En av Carl Hiaasens humoristiska Floridaböcker. Kanske inte den mest minnesvärda, men som alltid full med udda och unika karaktärer. Carl Hiaasen är också konsekvent på naturens sida. Jag kunde i ärlighetens namn valt vilken som helst av Hiaasens böcker, men den här hade rätt passande titel..

1374091

Zodiac, en av Neal Stephensons kortare böcker, får vara med idag också. Den jobbiga typen, och samtidigt ekokämpen, Sangamon Taylor är huvudpersonen, och här sysslar vi med förorening av hav. Jag har en av Stephensons tegelstenar i hyllan (Anathem). Just idag känns det på något sätt som om tiden börjar bli mogen för den boken, den skulle kunna vara en bra sommarläsning, om man förutsätter att vaccinationerna inte kommit så långt att vi har möjlighet att resa i sommar, och i sådana fall lär det bli långa lugna dagar på sommarstugan i sommar och kanske tid att ta sig an en tegelsten.

43352294. sy475

Okej, det kommer en bok jag inte var så förtjust i också idag. Bara för att visa hur dåligt det är med djur och natur i mina böcker. En slätstruken romance, den manliga huvudpersonen har en blind hund (ping för Djur nr 1!), det vandrar en halvtam älg runt i byn (ping för Djur nr 2!) och boken utspelar sig i Alaska (ping för natur!)

Nu ska jag se vad ni andra har i era trion och tänka ”just det, DEN boken borde jag haft med”.

26 reaktioner på ”Tisdagstrion: Djur och natur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s