Fem en fredag: Teambuilding

Länge sen jag deltagit i Fem en fredag, men idag så! Elisa kallar det ”teambuilding” den här veckan.

1, Vilket var ditt första jobb? Jag vikarierade min mamma inofficiellt som filialbibliotekarie. Men det var inofficiellt. Mitt första officiella jobb var lekledare på en simskola, leka med barnen när de inte simmade. Samma sommar skötte jag också om blommorna på en begravningsplats. Båda riktigt trevliga jobb!

2. Vad läser du just nu? Jag avslutade Bitterburn av Ann Aguirre imorse, en version av Skönheten och odjuret. Kommer en liten text om den boken imorgon här på bloggen.

3. Har du någon gång träffat en känd person? Jovars. Beror ju på vad man menar med känd. När jag var två vände jag ryggen åt Mauno Koivisto, mannen som då var statsminister och senare blev president. Lokaltidningen förevigade ögonblicket och min morfar hade klippet uppnålat på sin vägg så länge han levde. (Han hade en massa andra tidningsklipp uppnålade också, alltid när hans familj förekom i tidningen sparade han urklippen.) Ögonblicket jag var mest starstruck tror jag ändå var på bokmässan när jag fick delta på ett av Lovereads mingel och fick träffa min stora idol Simona Ahrnstedt.

Jag är alltså verkligen en fangirl av Simona Ahrnstedt, så väldigt starkt av henne att skriva romance när ingen annan i Sverige skrev romance! Hon är dessutom mycket bra på det, och jag har läst varenda en av hennes böcker. Och nästan varje dag får man dela hennes elvafika på instagram, jag tycker det är charmigt. Jag kan också tänka mig att det till och med kan vara viktigt för folk nu när så många jobbar hemifrån att få dela någons förmiddagskaffepaus. Jag har ju haft lyxen att för det mesta INTE jobba hemifrån och har några arbetskamrater att fika med varje förmiddag, och jag tycker ÄNDÅ att Simonas fika är kul att följa med! Tänk då om jag inte hade någon att fika med, vilken upplevelse att få fika med Simona!

4. Vilken talang skulle du helst vilja ha? Jag sjunger gärna, men tänk om jag skulle vara riktigt superbra på det!

5. Vad var det första du köpte för egna pengar? Det kan jag inte riktigt minnas, men när jag fick stipendium i nian gick jag raka vägen från skolan till affären och köpte en CD. Jag tror det var Bon Jovi, men jag är inte säker längre.

18 reaktioner på ”Fem en fredag: Teambuilding

    1. Tja, tanken var god, man måste röra på sig mellan simturerna i havet så man inte fryser, och en enkel arbetsfördelning- simläraren har koll på barnen i vattnet, lekledaren på land. Jobbet finns fortfarande, det var inte länge sen jag såg att den här sommarens jobb som lekledare på simskola kunde sökas.

  1. många önskar sig att kunna sjunga och spela. jag också. jag har inte läst något av Simona Ahrnstedt. har mycket svårt att tänka mig att jag skulle gilla det. men när du säger att du läst allt av henne blir jag faktiskt nyfiken. jag brukar försöka röra mig utanför min comfort zone då och då

    1. Jag läser alltså ofta och gärna romance, och när jag för länge länge sen läste den första boken av Simona Ahrnstedt var det en aha-upplevelse att det faktiskt GICK att skriva och läsa romance på svenska.

  2. Paula Merio

    Roliga sommarjobb har du haft, romance är inte alls min genre, så har inte läst Simona. Försöker just nu komma igång lite med fantasy-genren, man måste ju utmana sig själv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s