Tisdagstrion sport och friluftsliv

Det är säkert sportlovet som har inspirerat Ugglan & boken till veckans tema sport och friluftsliv. Det är inte det allra lättaste temat, jag läser ganska lite böcker som handlar om någon slags sport.

37683751. sy475

Med det sagt så finns ju Mariana Zapata. Hon skriver romance och en del av huvudpersonerna i hennes böcker utövar sporter av olika slag. Ett par böcker har amerikanska fotbollsspelare med, en har fotbollsspelande huvudpersoner, och den senaste jag läste av henne – The best thing- har huvudpersoner som sysslar med rugby och judo. I den här boken, From Lukov with love, är det ett par svurna fiender som blir ett konståkningspar. Folk som sysslar med konståkning har påpekat att det finns en hel del orealistiska saker just då det gäller konståkningen i den här boken, men vissa saker har Mariana Zapata stenkoll på, som hur mycket träning det krävs och hur mycket tid träningen tar.

33916155

Rachel Gibsons böcker kanske inte passar alla, och man ska nog vara rätt van med romance och hur de böckerna funkar för att riktigt uppskatta dem. Och så är de mycket amerikanska. Men i See Jane score är det i alla fall Jane som hankar sig fram som frilansande skribent (egentligen lever hon på att skriva rena fantasier i en herrtidning) men hon får i uppdrag att vara den reporter som följer stadens hockeylag och deras matcher både hemma och borta. Speciellt målvakten Luc är inte alls intresserad av en kvinnlig reporter som hänger med överallt.

30656584

Björnstad av Fredrik Backman är jag knappast ensam om i den här tisdagstrion, det kan jag inte tro. Men den ÄR bra. Och sen kompletterar den trion så fint, det blir tre böcker där folk rör sig på is.

14 reaktioner på ”Tisdagstrion sport och friluftsliv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s