En smakbit ur Min mörka Vanessa

Vi hade utedag med vänner igår, och det var tur för idag är det mer regn än snö som kommer ner. Katten luktar som en våt vante när han kommer in- en nackdel med att ha en långhårig katt.

Jag fick förmånen att vara med i Älska pockets bokcirkel om Min mörka Vanessa av Kate Elizabeth Russell och idag har jag börjat läsa den boken. Smakbiten kommer från sidan 38:

Det är slutet av september och i en vecka är vädret helt perfekt, det är soligt och svalt. Varje morgon har löven fått klarare färger och de böljande kullarna runt Norumbega förvandlas till ett hav av olika färger. Campus ser precis ut som i broschyren jag dreglade över medan jag fyllde i ansökan till Browick- elever i tröjor, gnistrande gröna gräsmattor och ett ljus som får den vita fjällpanelen att glöda. Jag borde njuta av det, men i stället blir jag rastlös av vädret, panikslagen. Jag lyckas inte varva ner efter lektionerna, jag går från biblioteket till uppehållsrummet i Gould till mitt eget rum och tillbaka till biblioteket. Jag vill hela tiden vara någon annanstans.

En orsak till att det blev just det här jag delade med var att jag kan känna septembervädret, och lite längtar efter det. En annan orsak är att det visar hur obekväm Vanessa just då var, alldeles innan hon blev mer bekant med läraren Strane.

Idag finns fler smakbitar på Flukten fra virkeligheten.

13 reaktioner på ”En smakbit ur Min mörka Vanessa

  1. Åsa

    Tvära kast från snö och stark kyla till regn och plusgrader. Idag kändes det som vår i luften. Boken kände jag inte till. Tack för smakbit!

  2. Den har jag läst. Trodde att den skulle vara jobbig på ett annat sätt än jag tyckte att den var att läsa, med tanke på ämnet. Finns en hel del att diskutera i den. Tack för smakbiten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s