Tisdagstrion: Cyklar, bilar, bussar & andra fordon

Jag tänker ta fasta på det där med ”andra fordon” som Ugglan&boken la inom parentes i dagens tisdagstrio. Jag tänker nämligen ta tillfället i akt och tipsa om en trevlig deckarserie man kan läsa om man vill läsa om sent 1800-tal i Ryssland.

Akilles död är inte den första i serien av Boris Akunin (som tydligen är en pseudonym), utan serien med Erast Fandorin i huvudrollen börjar med boken Vinterdrottningen. Den här boken är den fjärde i serien, och jag valde naturligtvis den för att det finns ett tåg på omslaget.

Och nu när jag en gång börjat med ryska tåg, så tycker jag att jag kan fortsätta med Anna Karenina av Leo Tolstoj. Den här boken kan jag ändå inte rekommendera någon att läsa med gott samvete, men jag var mäkta stolt och lättad när jag tagit mig igenom den.

Mordet på Orientexpressen by Agatha…

Och har jag kommit så här långt med tåget så känns det ju dumt att byta transportmedel. Men jag måste byta land, jag hittade inga flera ryska tåg. Jag har inte läst väldigt många böcker av Agatha Christie men alltid emellanåt läser jag en. Den här läste jag 2018.

Redigerat: Fordon definieras tydligen som ”inte rälsbundet”. Håhåjaja. Här får ni tåg i alla fall..

28 reaktioner på ”Tisdagstrion: Cyklar, bilar, bussar & andra fordon

  1. Anna Karenina har jag läst (och så klart även Agatha Christies bok) och jag är glad att jag gjorde det då, någon gång på 80-talet. Nu tror jag nästan att jag inte hade gillat den.

    1. Nej, jag hade nog inte läst Anna Karenina heller men då jag hade köpt den på loppis någon gång, och den var den olästa boken jag hade ägt längst, så efterhand började det kännas nödvändigt att läsa den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s