It’s in his kiss

110393

Vilken bok? It’s in his kiss av Julia Quinn.

Var har jag fått tag på den? Lyssnat som ljudbok i beställd ljudbokstjänst.

Vad handlar boken om? Sjunde boken i serien om syskonen Bridgerton, och i denna bok är det Hyacinth, yngsta systern, som hittar en man. Hyacinth är förtjust i lady Danbury, den formidabla damen som förekommit då och då tidigare i serien. Lady Danbury är mormor till Gareth Sinclair, oregerlig ”rake” , ofrivillig arvinge till titel och land då storebrodern dött, och djupt osams med sin far (som egentligen inte är Gareths far, härav kommer osämjan från början). Därför råkar de två, Gareth och Hyacinth, finnas på samma ställe när Gareth behöver någon som kan översätta farmoderns dagbok, skriven på italienska. Det slumpar sig så lyckligt att Hyacinth kan lite italienska, och i dagboken står det bland annat att farmodern gömt sina juveler någonstans. Så fart och fläkt och nattliga expeditioner efter juveler i den här boken.

Vad tycker jag? Alla böcker i den här serien är inte jättebra. Men det här var igen en som var mer i min smak. trevligt att det finns lite yttre konflikter- faderns och Gareths osämja och hur man ska komma över sånt och juveljakten, så kan själva kärlekshistorien vara lite mer konfliktfri. Det var även så lyckligt att ena pepparkakspojken klagade över att han inte har någon mössa, så jag satte in lite extra tid med stickorna för att få en enkel men varm mössa klar, och då är det en fördel om boken jag lyssnar på åtminstone inte är tråkig, då går det så mycket lättare att spendera tid i soffan med stickorna. Jag tror att stickning är den ideala sysselsättningen när man lyssnar på ljudbok. Jag tror för övrigt att jag målade hus när jag lyssnade på första delarna av Bridgertonserien. Det funkade också, men stickning + ljudbok är nog idealiskt.
Gillade dessutom avsnittet där lady Danbury och Hyacinth i princip reciterar sången ”It’s in his kiss”. Därför delar jag den, så får ni också ha Cher på repeat i er inre radio.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s