Fem en fredag: Ett hem

Jag hakar på Elisamatildas fem frågor idag.

Vad är nytt i ditt hem?

Typ inget? Men maken har beställt ett skåp till sina whiskyflaskor, så det kommer snart och blir nytt i vardagsrummet. Maken samlar alltså på whisky, så flaskorna ska sparas och inte drickas. Därav behövs någonstans att sätta dem.

Vad är äldst i ditt hem?

Det kan eventuellt vara den här lilla asken. Den passar i vår vardagsrumshylla så där står den. Ingen aning om ålder, kanske tidigt 1900-tal?

Vad skulle behöva bytas ut?

Ytterdörren är en het kandidat till det. Egentligen borde hela ingången/hallen byggas om, den är väldigt opraktisk.

Vad fattas som egentligen ”ska” finnas i ett hem?

Nja, jag tycker vi har det mesta? Det mesta man behöver i alla fall. Böcker finns, med andra ord.
Min son säger att det skulle behövas en kamin. Det vore nog bra, eller kanske en vedspis. Praktiskt att ha när det blir strömavbrott.

Vad önskar du fanns i ditt hem?

Det hade varit trevligt med ett ordentligt bibliotek/arbetsrum. Jag har visserligen ett rum som kallas bibliotek, men det är också rummet där vårt löpband finns, och dessutom mer av ett genomgångsrum som man ska gå genom för att komma till badrummet. Och skrivbordet står i sovrummet, som visserligen är tillräckligt stort, men ändå.

11 reaktioner på ”Fem en fredag: Ett hem

  1. Paula Merio

    Hjälp, en hel samling med whisky! Räcker det inte att spara flaskorna med etiketter? Hihi, jag gillar med andra ord whisky….
    Jag har knappt böcker längre, annat än låneböcker och de ligger i en stor hög i sovrummet. Undantaget böcker från barndomshemmet, kokböcker lite faktaböcker.

  2. Visst är det jobbigt med opraktiska hallar! Jag förstår inte riktigt det i Sverige där vi tänker praktiskt framför allt! Kamin är alltid trevligt, vi har två eldstäder och de skapar mycket mys…

  3. Pingback: Fem en fredag v. 49: Film - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s