Mord på Allhelgonadagen

Mord på Allhelgonadagen | Boksampo

Vilken bok? Mord på Allhelgonadagen av Agatha Christie.

Var har jag fått tag på den? Resultatet av en expedition till bokmagasinet på biblioteket.

Vad handlar boken om? En Allhelgonafest förbereds. En flicka skryter om att hon sett ett mord. Senare efter festen hittas flickan mördad, dränkt i en hink där man lekt äppelleken. Fru Oliver, författarinna av detektivromaner, kallar in sin vän Hercule Poirot för att lösa fallet. Och det visar sig vara en snårig och vittförgrenad historia.

Vad tycker jag? Å ena sidan var det en charmig historia, å andra sidan var det lite väl många personer inblandad i den, och alla hade snåriga motiv. Så det var en sån där okej bok. Jag tänkte egentligen söka efter En dos stryknin, Agatha Christies bok som kom ut för hundra år sedan i år, men när jag hittade en bok av henne med för tillfället så lämplig titel ändrade jag mig och läste den här istället. Den här kom ut första gången 1969 så den är betydligt yngre. Mycket passande läsning för Allhelgonahelgen!

2 reaktioner på ”Mord på Allhelgonadagen

  1. Ibland är det skönt att läsa ”okej” böcker också, bara som en stunds förströelse. Jag tycker att Maria Lang och Agatha Christie är bra exempel på såna: mysig lässtund, men inget man minns efteråt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s