En smakbit ur Systrarna på heden

Just det, på söndagar kan man dela en smakbit ur det man läser just då. Flukten fra virkeligheten och Betraktninger~ tanker om bøker delar på värdskapet, den här söndagen samlas smakbitarna hos Betraktninger~ tanker om bøker. Det var den 20 september jag senast deltog i En smakebit på søndag och det känns ärligt sagt längre sen. Att dela en smakbit ur min läsning har varit ett stående inslag på min blogg, och jag har alla avsikter att fortsätta mer regelbundet igen.

52846643. sy475

Jag har börjat med en bok som åtminstone på pappret verkar vara precis min slags bok. Systrarna Anne, Emily och Charlotte (systrarna Brontë, med andra ord) har just förenats på prästgården i Yorkshire efter att ha varit ifrån varandra en längre tid. En ung kvinna försvinner från sitt hem och lämnar efter sig två små barn- och en stor mängd blod. Våra tre systrar blir förskräckta och fascinerade och börjar undersöka försvinnandet.

Smakbiten kommer från sidan 46:

Charlotte rörde sig inte ur fläcken när mannen höll in sin vackra svarta hingst, hon gick inte ur vägen för det imponerande ekipaget- det muskulösa djuret och dess ryttare.
Fyra stora tigerrandiga stormskällande jakthundar kom störtande mot dem på ett sätt som kanske skulle ha skrämt mer ömtåliga flickor halvt från vetter, men inte Charlotte och Anne, och särskilt inte Emily, som genast satte sig på huk och sträckte ut armarna för att omfamna djuren och storskrattande låta dem slicka henne över hela ansiktet.

Jag är lite ur balans efter omställningen till vintertid inatt, men det är lättare att få en extra timme än att mista en som det är på våren. Jag hade också tänkt en promenad idag, men just nu ösregnar det- kanske lite senare ikväll. Kvällen lär ju bli lång med en extra timme.

18 reaktioner på ”En smakbit ur Systrarna på heden

 1. Paula Merio

  Jag undrar lite försynt om man ska vara en Bronte-fan för att finna nöje i att läsa denna? Jag har aldrig läst någon av dem, bara sett ett antal filmatiseringar. Gillar normalt historiska romaner.
  Tack för smakbit!

  1. Det finns saker som jag förknippar med böcker som systrarna har skrivit, men jag tror man skulle få samma referenser av filmerna. Det är inte så att jag är en expert heller, så det är antagligen en hel del saker jag missar.

 2. Det känns definitivt inte som en bok för mig. Säger som Lotten, har svårt för hitte-på-historier om verkliga personer. Blir boken bättre av att man hittar på en historia om systrarna Brontë än om det varit vilka systrar som helst?

 3. Jag tycker nog lite tvärtemot majoriteten att det kan vara lite kul att läsa påhittade historier om riktiga människor! Ska bli spännande att se ditt slutgiltiga omdöme om boken.

 4. Tidsändring är lite knepigt. Känner mig trött fast det blir en extra timme, men kan bero på att det blir mörkare fortare. Boken kände jag inte till, kan vara intressant. Tack för smakbiten!

 5. normaltiden är bäst. kunde gärna läggas till några extra timmar på dygnet också. jag har inget emot att det fantiseras kring människor som levat. bara det görs bra. tack för smakebiten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s