Bringing down the duke

43521785

Vilken bok? Bringing down the duke av Evie Dunmore.

Var har jag fått tag på den? Shoppat på nätbokhandel.

Vad handlar boken om? Den första årskullen av kvinnor som tas emot i Oxford. Annabelle, en fattig prästdotter har fått en plats. Hennes studier bekostas av en förening som stöder kvinnlig rösträtt, och i gengäld för stipendiet förväntas det att Annabelle ska arbeta för kvinnlig rösträtt. Det var nog kanske inte helt meningen att hon skulle försöka rekrytera the Duke of Montgomery, den kallsinnigaste hertigen i landet och med ett personligt intresse i att ett visst lagförslag om kvinnors egendom inom äktenskapet inte ändras, och att tories (som åtminstone inte då stödde kvinnors rättigheter) vinner nästa val. Men när de möts slår det gnistor.

Vad tycker jag? Jamen, Simona Ahrnstedt tipsade om den så det är väl klart att jag gillade. Härligt trovärdiga huvudpersoner, och ett förhållande som inte borde ha funkat i den tid som det handlar om. Jag fick mycket varma känslor för båda huvudpersonerna, och det var härligt att vara i den här bokens värld en stund. Jag borde unna mig fler romanceböcker som böcker, det blir inte riktigt samma sak för mig att lyssna på romance, även om det också är fint.

Utmaningar: Jamen äntligen läste jag en romance med ordet ”duke” i titeln. Det är rätt otroligt att det tagit ända till oktober. Ett kryss på mitt romancebingokort blir det, äntligen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s