Att skörda ben

50269296

Vilken bok? Att skörda ben av Edwidge Danticat.

Var har jag fått tag på den? Läst som e-bok i beställd nätbokstjänst.

Vad handlar boken om? Huvudpersonen Amabelle jobbar som tjänsteflicka i Dominikanska republiken efter att ha korsat gränsen som barn. Hennes pojkvän jobbar på ett sockerrörsplantage. Det blir oroligheter som riktar sig mot de haitiska invandrarna i Dominikanska republiken och Amabelle och hennes pojkvän kommer ifrån varandra. Amabelle tar sig tillbaka till Haiti men återser aldrig pojkvännen.

Vad tycker jag? Överraskande flytande skrivet. Greppet med Amabelles minnen/drömmar funkar. Jag visste absolut inget om Haitis eller Dominikanska republikens historia heller, så på det sättet lärde jag mig lite också, och det var tydligen Edwidge Danticats mening också att minnet av Persiljemassakern skulle leva kvar. Jag får ta och fundera lite mer på vad jag vill säga om boken då det blir dags för bokcirkel, men åtminstone har den ju uppfyllt sitt syfte i att bredda min läsning lite.

Utmaningar: Ja tänk, det händer någon gång att det blir tillägg i mina evighetsutmaningar och jag godkänner den här som en bok från Haiti även om författaren flyttade från Haiti som tolvåring och jag i idealfallet vill att författaren ska ha bott i landet som vuxen också. Men det finns ideal, och så finns det verklighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s