Läst i augusti

Jaha, idag tar augusti slut. I början på augusti läste jag en del, men sen slutade jag med det. Eller, jag håller på med en bok som är lång, och som jag inte vill sluta läsa- men jag vill inte heller ta upp den och börja läsa igen när jag har lagt den ifrån mig. Så det blir en del hallon och svamp plockade, jag har stickat klart en tröja och jag har blivit fascinerad av twitter. Det där med twitter, det skulle jag nog egentligen kunna sluta med igen. Men sen följer jag några romanceförfattare där, och oj, så aktiv och ställningstagande romancevärlden är på twitter. Och så välformulerad. Och så ska jag bara följa den diskussionen, och den.. Nå, jag är ledig nästa vecka så kanske det blir en del läst då?

Det var det här jag läste i augusti:

Berör och förstör. Dikter för unga, i urval av Athena Farrokhzad och Kristofer Folkhammar
Wait for it – Mariana Zapata
Den falska rosen – Jakob Wegelius
Dark arts and a daiquiri – Annette Marie
Sommardrömmen – Maria Grundvall
Pojke slukar universum – Trent Dalton
Three mages and a margarita – Annette Marie

Jag läste sju böcker, mitt mål är tio. Goodreads är också överens om att jag just nu ligger tre böcker efter. Och nu har augusti gått, och jag läser fortfarande inget som kan passa in till någon av utmaningarna jag låtsas vara med i. Det känns som om jag med fördel kunde skippa alla utmaningar och ta nya tag i ett senare skede.

För den som har intresse av barn/ungdomsböcker så kan jag inte nog rekommendera Jakob Wegelius. Hans böcker om gorillan Sally Jones är riktiga skrönor, fulla av noir-atmosfär, och i den här senaste, Den falska rosen, befinner vi oss dessutom i Skottland. Dikterna i Berör och förstör blev jag lite underväldigad av. Jag satsade en del av min surt förvärvade semesterpeng på en bok av en favoritförfattare, Wait for it av Mariana Zapata. Jag njöt av varje sekund jag läste den. Men jag vet att hennes böcker inte är oproblematiska, bland annat så brukar den kvinnliga huvudpersonen vara mycket nedsättande mot andra kvinnor. I den här boken hade i och för sig huvudpersonen några nära kvinnliga vänner, så det var inte så uttalat att huvudpersonen var ett undantag från ”alla andra kvinnor”.

En sak har jag faktiskt gjort- jag har läst en romance och jag kunde passa in den i romancebingot! Wait for it/ Mariana Zapata får bli krysset för second chances, eftersom både hjälte och hjältinna har haft förhållanden tidigare.

Ju mindre jag säger om mina planer för september, desto bättre, känns det som. Men jag ska försöka läsa Att skörda ben av Edwidge Danticat, jag har gått med i en nätbokcirkel som ska läsa och diskutera den. Några andra planer har jag inte egentligen, bara att jag gärna skulle få läsa mycket. Och blogga lite aktivare än jag gjort i sommar också, om jag ännu får önska en sak till.

2 reaktioner på ”Läst i augusti

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s