Fem en fredag: Höst

Jag ska svara på Elisamatildas fem fredagsfrågor idag, det var en tid sen jag deltog i Fem en fredag. Idag handlar frågorna om hösten.

Vad ser du fram emot i höst?

Det är inga jättestora saker att se fram emot den här hösten. Vi har inte planerat några stora saker. Sonen fyller år i oktober så det är ju en sak att se fram emot förstås.

När kommer höstkläderna fram?

Jag hade sockor på mig i jobbet idag, och långbyxor. Långbyxor har jag inte haft sedan maj, tror jag. Jag vet inte om det är en permanent förändring riktigt än, men jag var så frusen imorse och vädret var så grått. Strumpbyxorna är bannlysta ännu.

Och på tal om höstkläder, jag kan inte låta bli att visa min fina tröja igen, jag är så stolt och glad över att jag fått en hel tröja stickad!

När är det på riktigt höst?

Jag tycker nog september är en höstmånad. Augusti är sommar ännu, men någon gång i september blir det höst. Senast då löven blir gula och röda.

Gör du något under hösten du inte gör någon annan säsong?

Tjaa, det där med att plocka bär och svamp börjar jag med på sommaren. Men trattkantareller, det plockar jag bara på hösten. Jag har förresten inte varit till mitt trattkantarellställe ännu för att se om där växer något i år.

Vad tar du med dig från sommaren?

Jag tankar sol och energi på sommaren och den räcker ganska långt in på hösten. Det är först i november som lagren börjar sina. Och just den här sommaren tar jag med mig att det inte behöver vara så mycket tillställningar, resor och sånt. Det räcker alldeles bra med att bara vara. Så det gör inte så mycket att jag i första frågan inte hade så mycket som jag direkt såg fram emot, jag hoppas innerligt att jag får en lugn höst.

Höstbild från ifjol.

6 reaktioner på ”Fem en fredag: Höst

  1. Paula Merio

    Vilken vacker tröja du stickat, jag beundrar alla som kan handarbeta, själv är jag totalt värdelös o har så varit ända sedan barn.
    Fint höstfoto delar du också med dig, snart är de vackra färgerna här igen, ser redan små tecken i träden här i Dalarna.

  2. Men vilken fantastisk tröja du stickat! Håller med om att hösten börjar i september eller när löven skiftar färg. Svarade ungefär samma på just den frågan. Jag vill också plocka svamp men jag har inte tålamod att leta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s