Onsdagsbetraktelse #29

Vet inte vad som hände där, förra gången jag skrev en onsdagsbetraktelse var det juli, nu är det snart september. Men jag håller med om det jag sa i senaste onsdagsbetraktelse, det puttrar på. Lilla pepparkakspojken började skolan, och har dessutom fått dispens för att ta körkort innan han fyller 18, så det ska han väl försöka ta nu i början på september.

I helgen hade vi säsongens första bokklubbsträff, det var mysigt. Se bara ett sånt härligt växthus vi träffades i!

Till nästa träff tänkte vi läsa Tritonus/ Kjell Westö och/eller Att skörda ben av Edwidge Danticat. Den senare ville jag ha eftersom jag tänkte kombinera läsningen med Feministbibliotekets bokcirkel.

Annars går det inget vidare med läsningen just nu. Jag håller på med två helt okej böcker, men jag har inget sug att plocka upp dem när jag lägger dem ifrån mig. Jag har också hittat en ljudbok som jag bra kan lyssna på, men jag gör det inte. Helt orelaterat (?) så kan jag meddela att jag äntligen har stickat klart en tröja som jag är omåttligt stolt över.

Min första riktiga egenhändigt stickade tröja! Så det får egentligen bli höst nu, jag är liksom beredd. Eller nej, jag vill fortfarande gå barfota och simma i havet, jag är inte beredd på riktigt.

I helgen är det villa-avslutning, avslutning på sommarstugesäsongen. Det ska firas traditionsenligt med fyrverkeri och gäster. Och likt alla år så är det ingen avslutning på säsongen för oss, vi bor troget kvar här åtminstone någon vecka än. För några år sen blev sönerna otåliga och ville flytta till vårt vanliga hus när skolan började. Nu flyttade den ena sonen till studieorten, och den andra har redan sommarjobbat och bott på sin blivande studieort. Så vi gör som vi vill, och i helgerna hälsar sönerna på här. I något skede blir det för jobbigt att tvätta sig i bastun och för kallt att gå över terrassen mellan bastun och stugan med vått hår. Då flyttar vi till vinterhuset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s