Sommardrömmen

Sommardrömmen

Vilken bok? Sommardrömmen av Maria Grundvall.

Var har jag fått tag på den? Lånat på biblioteket.

Vad handlar boken om? Anna ska förverkliga sin dröm. Hon ska flytta hem till sin lilla stad Kaskö och renovera ett hus och börja driva Bed&Breakfast. Och huset behöver verkligen renoveras, och både grannar och familj tycker att de får lägga sig i med både nödvändig och mindre nödvändig hjälp.

Vad tycker jag? Det att boken utspelar sig i grannstaden ger mig mycket- dels är grannstaden inte så olik min stad, och dels vet jag ju precis hur miljöerna ser ut. Och jag känner mycket väl igen vissa situationer, som när Anna säger att alla hennes kompisar har flyttat bort, och en av hennes vänner svarar ”Inte jag, jag flyttade bara till Alexandersgatan”, så vet jag precis hur Alexandersgatan ser ut, och jag känner igen känslan av att ingen bor kvar här, men så finns det ändå den där som liksom en själv bor kvar och har lyckats flytta något kvarter (om de nu inte bor i sina föräldrars eller morföräldrars hus). Jag kan inte säga om boken funkar lika bra utan den här bakgrunden, utan att ha sett dansplatserna och utan att ha träffat flera tanter av ”tantmodell 1 a”  Jag kan säga att det är en väldigt bra beskrivning av folk och miljöer, och jag kan också säga att det är en flytande och snabbläst bok, och i boken befinner vi oss mitt i feelgoodområdets huvudinriktning. Så i korthet var boken så som jag väntade mig att den skulle vara.

img_20200808_224018_4931747205583443702060.jpg

Vet inte om det var på grund av den här boken, men i helgen besökte vi den restaurang som jag tror är den som avsågs i boken då det talas om ett hobbyprojekt, där man ibland får pizza.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s