Helgfrågan

e36b1-fotoflexer_photo4

Den här helgen är helgfrågan lite svår för mig att svara på. Men jag ska försöka. Så här låter frågan:

Det jag finner är konstigt är när jag ibland får förfrågan från författare om att läsa en bok, så går man in på Bokus och kollar på recensionerna och då finns det kanske två stycken med högsta betyg. Men den personen som lagt in den recensionen har bara lagt in denna enda  recension och ingen annan. (jag hoppas ni förstår vad jag menar)
Vad tror ni det beror på?
Bonusfråga: Lägger ni omdömen på Bokus?
Det finns förstås flera tänkbara orsaker- författaren har bett någon kompis ge ett bra betyg och kompisen vill inte att det ska se så uppenbart ut? Eller den som lämnar recensionen har fått recensionsex mot löfte om att lämna en recension också på Bokus men brukar annars inte ge recensioner där? Jag har ingen aning, delvis för att jag aldrig lägger omdömen på Bokus. Och det gör jag inte för att jag nog aldrig handlat något via Bokus. Jag ser att de nog levererar utanför Sverige men de marknadsför sig inte på något sätt som ett alternativ i Finland, och utan att ha undersökt alternativen misstänker jag att det blir dyrare kostnad för leverans än ett finländskt alternativ. Så jag vet inte så mycket om Bokus på det hela taget.

6 reaktioner på ”Helgfrågan

  1. Åsa

    Har aldrig varit med om att man anmodas lägga in recension på bokus för att erhålla rec.ex., men visst, så kanske det går till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s