Three mages and a margarita

39676313. sy475

Vilken bok? Three mages and a margarita av Annette Marie.

Var har jag fått tag på den? Lyssnat i ljudbokstjänst.

Vad handlar boken om? Tori snubblar över en lapp med lediga jobb som hon aldrig borde sett. Men hon söker ett av jobben för hon behöver desperat ett jobb. Och hon hamnar huvudstupa in i en värld där magi existerar.

Vad tycker jag? Det här är inte romance, det här är urban fantasy av actiontypen. Folk blir kidnappade, det jagas magiska personer som inte hör till någon av de godkända magiska grupperna… Och inget av det här borde Tori, vår huvudperson få se eller veta om för hon har inte ens en liten skvätt magi. Däremot trivs hon bra bakom bardisken på baren för en av de magiska grupperingarna. Det här tycktes då vara vad som fick mig att lyssna på ljudböcker igen. Det är mycket action, det är inte en lång bok, vi byter inga perspektiv, det hoppar inte i tiden, så på det viset är det enkelt att lyssna. Jag kommer efterhand att tröttna på Tori om hon fortsätter att vara lika envis och dumdristig. Men å andra sidan är det en av orsakerna till att jag börjar lyssna och fortsätter genom hela boken, att Tori är motsträvig på ganska rätt sätt. Det finns sju delar i serien efter vad jag förstår, så det finns alla möjligheter att jag tröttnar innan serien är slut- fast det går ju att låta serien vila emellanåt och gå tillbaka till den.

Passar den som gillar urban fantasy, den är starkt förankrad i mitten på den fåran och överraskar inte på så sätt. Både bokens styrka och svaghet kanske.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s