A conspiracy in Belgravia

33835806. sy475

Vilken bok? A conspiracy in belgravia av Sherry Thomas.

Var har jag fått tag på den? Köpt på nätbokhandel.

Vad handlar boken om? Premissen är alltså att Sherlock Holmes egentligen är Charlotte Holmes, en kvinna som behöver överleva på egen hand i 1800-talets London. Hon vet att ingen kommer se på henne som en bra detektiv om hon inte är man, så hon hittar på täckmanteln Sherlock. I den här boken hittas en död man, okänd, och ingen verkar sakna honom. Det dyker upp en kvinna som vill spåra upp en man hon inte är gift med, han har nämligen uteblivit från ett årligt möte. Kvinnan är gift med Charlottes gode vän lord Ingram. Som lök på laxen är mannen som söks Charlottes halvbror. OCH så friar lord Ingrams bror till Charlotte.

Vad tycker jag? Charlotte har något slags autistiskt drag, så hon tycker inte det är lätt att umgås med folk. med undantag för lord Ingram, och Mrs Watson (ja, naturligtvis finns det en Watson även i den här versionen). Men när hon börjar söka efter den försvunne mannen blir det ännu mer trassligt än vanligt. Kan det vara så att ärkefienden Moriarty ligger bakom? Och vet Moriarty vem hon egentligen är, det vill säga Charlotte, inte Sherlock? Och hur tackar man nej till ett frieri som på alla sätt är lämpligt, förutom då att den ende man är intresserad av är friarens bror?

I  mina ögon verkar tiden beskrivas bra, utan felaktigheter. Jag tycker också språket speglar tiden då boken utspelar sig, utan att bli FÖR tungt och blommigt. och det är ett alldeles lagom mysterium, med tyngdpunkten på människorna snarare än på brotten och morden. Så som jag tycker att det ska vara. En bra fortsättning på serien, och jag kommer fortsätta, frågan är bara när jag nästa gång tycker mig ha möjlighet att beställa böcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s