Onsdagsbetraktelse #25

Jag ser att onsdagsbetraktelsen lämnade bort förra veckan. Men så var det ju första semesterveckan också. Vi var till Tallinn en liten tur. Det kändes helt okej, och så roligt att få komma ut och lufta på sig lite. När vi varit hemma några dagar nåddes vi av nyheten att på ett kryssningsfartyg mellan Helsingfors och Tallinn hade det funnits Coronavirus, och en hel del människor hade hamnat i karantän efter sin resa. Lyckligtvis var det inte samma båt vi reste med, inte heller samma dag, och vi for ju med den snabba båten, så vi var bara ett par timmar ombord.

Annars var det en fin resa och jag shoppade två böcker. Den ena, The saviour of Lasnamäe av Mari Saat, har jag redan läst och det kommer lite om den inom de närmaste dagarna. Den andra hette Winter in Sokcho av Elisa Shua Dusapin. Den avvaktar jag lite med.

36009767. sy475 52873922. sx318 sy475

I helgen, eller egentligen fredag till söndag, hade mamma och jag varsitt loppisbord på en bekants gård. Vi var sammanlagt fem personer som hade loppisbord där, och både fredag och söndag var trevliga dagar, men på lördag ösregnade det hela dagen så då mest frös jag och önskade mig bort. Men vi sålde faktiskt en hel del, framför allt så fick både mamma och jag sålt sådana grejor som vi försökt sälja på diverse loppisar i många år.

Idag hälsade vi på stora killen i hans lägenhet. Han tycks ha ganska gröna fingrar, se bara hur hans tomatodling på balkongen tar sig:

img_20200708_163432_527455661724.jpg

I övriga nyheter så håller yngre sonen på att renovera en Volvo 242 och maken är rätt involverad i det. Min man har nämligen en gång förut fixat upp samma bil, det är faktiskt bilen han körde när vi träffades. Och igår var jag med på en uteträning, den kommer återkomma varje tisdag nu i juli så jag ska vara med om jag har möjlighet.

Sånt gör jag på semestern.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s