Helgfrågan fredagsgott

e36b1-fotoflexer_photo4

Ja, egentligen var ju helgfrågan inte om fredagsgott, det var bonusfrågan som handlade om det. Så jag tar och börjar med den riktiga helgfrågan:

Har du gjort någon TBR för sommaren?

Ja, egentligen har jag väl det. Jag beställde några böcker som precis har kommit, det var de här:

38087912. sy475 42409735. sy475 33835806. sy475 13516154

Vicious av V.E. Schwab, The Sandman Preludes & Nocturnes av Neil Gaiman, A conspiracy in Belgravia av Sherry Thomas, The song of Achilles av Madeline Miller. Den största chansningen av dem är Vicious, jag känner inte till författaren och har bara läst något på Goodreads om boken. Neil Gaiman är bra oavsett om det är illustrerat eller ej, A conspiracy in Belgravia är äntligen del två i bokserien där det antas att Sherlock Holmes egentligen var en kvinna, och i våras läste jag Kirke av Madeline Miller och blev mycket imponerad, det här är såvitt jag förstår den enda andra bok hon skrivit.

Sen var vi till Tallinn på ett par dagars besök. Jag hittade en bok på antikvariatet vid Niguliste kyrkan, Crooked heart av Lissa Evans. Sen var vi till den stora bokhandeln i Viru shoppingcentret, två våningar med böcker och ett café, fast de flesta böckerna är på estniska förstås. Det blev två böcker därifrån, The saviour of Lasnamäe av Mari Saat och Winter in Sokcho av Elisa Shua Dusapin.

36009767. sy475 52873922. sx318 sy475

Så det är väl en liten sommar-TBR, och jag har för en gångs skull shoppat lite böcker, det händer inte alltför ofta numera.

Nå, så till bonusfrågan och fredagskvällens goda:

Vad brukar du laga för gott en fredagskväll?

Skagenröra är gott, det lagar jag ofta om det behövs något gott. Dippa grönsaker (speciellt gurkor) i dipsås är också superenkelt och gott. Så här på sommaren kan man ju bara plocka fram lite jordgubbar också.

 

16 reaktioner på ”Helgfrågan fredagsgott

    1. Jo, vi fick öppna i juni. Vi har plexiglasskiva i utlåningsdisken, vi använder handskar när vi sysslar med returnerade böcker, vi har glesare med stolar och vi har enbart en kunddator i bruk som vi spritar av mellan kunderna. Det har funkat rätt bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s