En smakbit ur Var är alla flickor nu?

Dagarna går lite långsammare nu, i hettan. Vi hörde åskmuller en kväll men något regn blev det inte. Jag har semester, fredagen var sista arbetsdagen innan semestern. Till nästa vecka har det lovats betydligt kallare väder, och regn. Det har varit så varmt nu att det inte ens känns som att det gör så mycket med lite regn till semesterväder. Fast helst inte så mycket regn.

I våras började jag tänka att jag inte är så orienterad i finska deckare. Så nu har jag lånat både Kolibri av Kati Hiekkapelto och Var är alla flickor nu? av Leena Lehtolainen. Och jag valde att låna de svenska översättningarna, lite med tanke på att de flesta som läser den här bloggen läser mycket på svenska. Annars läser jag gärna på originalspråk. Så idag blir det en smakbit ur den ena av de här två deckarna, Var är alla flickor nu? av Leena Lehtolainen. Boken handlar om tre försvunna (muslimska) flickor och en flicka som hittas mördad.

Leena Lehtolainen: Var är alla flickor nu?

Smakbiten kommer från sidan 214:

Sylvia Sandelin lyfte servetten till ögonen, och fastän gesten var som hämtad ur en mannekängskola kändes den ändå inte tillgjord. Sandelins ögonsmink var inte vattenfast, och när hon torkade sig i ögonen lossnade den blå linjen under ena ögat och klumpade fast sig i de fina linjerna på övre delen av kinden.
”Det är väl inte direkt passande att gråta vid matbordet, men en kriminalpolis träffat nog på gråtande människor precis var som helst. Det är ett sånt enormt slöseri med ett liv! Jag borde ha följt min instinkt och bett Noor att flytta in här. Men egoistisk som jag var ville jag vara ifred. ”

Det återstår att se om Sylvia Sandelin spelar teater eller ej, och vad som har hänt flickorna. Sämre saker kan man tillbringa semestern med.

 

 

 

10 reaktioner på ”En smakbit ur Var är alla flickor nu?

  1. astridterese

    Det var veldig deilig at det begynte å regne. Men jeg håper du får fint vær på ferien din. Vi drar neste mandag og jeg ønsker meg også noen dager uten regn 🙂
    Ha en riktig fin ny uke!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s