Tisdagstrion: Hyllvärmare

books-462579_192028129

Idag är det tema hyllvärmare i tisdagstrion. Jag har en del hyllvärmare så klart. I början på året tänkte jag vara med på Mias bokhörnas Read old books, och jag plockade till och med ihop en hög med hyllvärmare som jag tänkte att jag kunde läsa till den utmaningen:

Det har gått så där. En sekund i taget av Sofia Nordin läste jag i januari, Nu är det juni, det vill säga snart har halva året gått, och ingen fler bok läst ur högen. Aja. Jag har i alla fall börjat på en av böckerna i den här högen nu, det återstår att se om jag läser ut den.. Den får vara en av böckerna i dagens trio.

Ishiguro, Kazuo : Återstoden av dagen

För övrigt så finns här en länk till filosofen Mio Lindmans fundering om yrkesstolthet och yrkesroller, där hon utgår från just den här boken.

1078734

Det här kan eventuellt vara min äldsta hyllvärmare. Jag fick boken som stipendium i gymnasiet (tror jag, det kan ha varit nian också?), och av den anledningen har den överlevt alla hyllrensningar under åren. Men jag har inte läst den. Tonåriga Sara Pepparkaka hade ingen lust att läsa den, och den känslan har liksom fastnat vid boken.

img_20180705_1336411648197171.jpg

En så här vacker bild tog jag av Ann Rosmans Själakistan år 2018, då jag deltog i Hett i hyllan en gång som Bokföring enligt Monika har varje torsdag. Den är en avskriven biblioteksbok. Och nej, jag har inte läst den. Den var en hyllvärmare år 2018, och den är det fortfarande.

Så ni ser, jag gör tappra försök att påminna mig om och läsa mina hyllvärmare, men särskilt framgångsrik är jag inte..

 

30 reaktioner på ”Tisdagstrion: Hyllvärmare

  1. Pirjo Saloniemi

    Återstoden av dagen är en av mina favoriter, den är underbar. Själakistan har jag också läst.Livläkarens besök är jag nyfiken på.

  2. De två första är riktigt bra, tycker jag! Tycker också det är svårt att få hyllvärmarna lästa – jag har varit med i hyllvärmarutmaningar förr (och har haft en själv också), men det går aldrig särskilt bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s