Helgfrågan

e36b1-fotoflexer_photo4

Nämn en bok som du var tvungen att läsa i skolan,  som du läst om i vuxen ålder och tyckt mycket mer om nu. 

Det här är veckans helgfråga. Och vet ni, jag har inget svar. Det är inte bara det att jag inte minns att vi direkt skulle ha varit tvungna att läsa någon viss bok (som jag minns det fanns det alltid några att välja mellan, så man kunde ta någon man åtminstone inte aktivt ogillade), jag tror inte heller jag läst om någon av de böckerna. Om jag läst om någon bok så är det för att jag gillat dem. När det gäller sånt man ”ska” läsa så var det alltid bara vissa utdrag eller kortare snuttar vi läste, Fänrik Ståls sägner och sånt. Det fattar ju vem som helst att Topelius och Runeberg lämpar sig inte i större doser, inte då jag gick i skolan och inte nuförtiden heller.

Det jag KAN säga om böcker och skolan är att jag fick Per Olov Enquists Livläkarens besök som stipendium någon gång, antagligen i gymnasiet, och den står fortfarande oläst i min hylla.

1078734

Bonusfråga: Vad gör ni idag i det fina vädret?

Dagens program har inte direkt byggt på vädret. Vi hälsade på svärfar, vi har köpt en risig Volvo från 1975 som yngre sonen tror att han vill renovera, vi har handlat lite jordgubbsplantor och en blomma men de kommer på sitt rätta ställe tidigast imorgon. Ja, en grej som vi faktiskt gjorde med tanke på det fina vädret var att äta mjukglass!

Mjukglass clipart. Gratis nedladdning | Creazilla

15 reaktioner på ”Helgfrågan

  1. Pirjo Saloniemi

    Fänrik Ståls sägner har jag faktiskt olästa i min bokhylla – en gammal upplaga på finska som jag fått av min mamma.

  2. Fänrik Ståls sägner är en bok som jag tycker att det är roligt att ha läst, men den är alldeles förfärligt svulstig. Mjukglass är jättegott!!!

  3. Ja det var en knepig fråga. Själv verkar jag eventuellt ”glömma bort” de tråkiga grejerna och bara minnas de bra, därför kom jag alltså bara på en bok som lästes någon gång i mellanstadiet och var just riktigt bra. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s