En smakbit ur Nevernight

Idag firar säkert Astrid Terese och alla andra från Norge sin nationaldag! Det är också på Astrid Tereses blogg som veckans smakbitar samlas.

Bild på Norges flagga (YH2D5B): Royaltyfritt foto | Bildbyrå Pix ...

Jag vet inte om man ska säga gratulerar? Men i alla händelser så önskar jag en fin och minnesvärd dag till er som firar!

Jag befinner mig som vanligt på veckoslutet på sommarstugan, och igår blev inte mindre än två plåttak färdiga. Ja, det var ju två små byggnader som fick tak förstås, ett vedlider och ett annat mindre uthus. Men ändå, och det blir antagligen lite mindre fart på idag. Sommarvärmen lyser med sin frånvaro, men det varken regnar eller snöar så jag får väl bara gilla läget.

Nevernight

Jag har precis börjat i Nevernight av Jay Kristoff. Jag vet inte så mycket om boken än, mer än att huvudpersonen är, eller ska bli, en lönnmördare. Smakbiten kommer från sidan 7.

The room was plush, the kind only the wealthiest might afford. Yet there were empty bottles on the bureau and dead flowers on the nightstand, wilted in the stale smell of misery. The girl took solace in seeing this man she hated so well-to-do and so totally alone. She watched him through the window as he hung up his frock coat, propped a battered tricorn on a dry carafe. Trying to convince herself she could do this. That she was hard and sharp as steel.

Snart börjar en ny vecka, och snart ska nog sommaren komma också, fast den känns ovanligt långt borta i år.

24 reaktioner på ”En smakbit ur Nevernight

 1. Även här, väldigt långt söderut i Sverige, är det löjligt kallt. I april hade vi nästan sommar, men nu i maj så vill jag knappt gå ut.

 2. Tack för smakbiten! Har inte läst något av Kristoff än. Bra jobbad med plåttaken! Här i Gävle är det också kallt som bara den. har inte haft nå snö eller hagel än idag men det kommer väl..

 3. astridterese

  Det er ikke noe sommervarme her heller. Så vi holder oss innendørs. Tidligere i år var det så fint vær at vi kunne sitte uten jakke på terrassen. Men ikke nå.
  Jeg har The Nevernight Chronicle på leselisten. Den høres så spennende ut og jeg gleder meg til å lese 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

 4. paulamerio

  Dessa fantasyböcker låter så fängslande och spännande men jag har så svårt att ta mig in i den världen. Står utanför o bankar på fönstret men kommer liksom inte in…Tack för smakbit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s