En något försenad onsdagsbetraktelse #14

Det flyter på bra med motionen. Jag slår på boxningssäcken i garaget, så mina axlar och skuldror är igen i helt okej skick. Vädret är fint, och i och med att denna onsdagsbetraktelse är försenad så vet jag att planerna i veckan på att förflytta oss till sommarstugan för påskfirande har förverkligats.

easter-egg-clipart-1

Det har till och med blivit en del läst och lyssnat, fast jag inte kommit till att skriva om det på bloggen än. Men inom de närmaste dagarna kommer jag skriva om två lyssnade romanceböcker, och en efterlängtad bok som jag genast började läsa när den kom, det var helt enkelt så att det inte gick att vänta på min födelsedag.

Födelsedagen, ja, den kommer nästa vecka, men firas egentligen nu i påsk. Påsken i sin tur blir nu helt annorlunda än tänkt. Jag, eller vi, hade planerat att åka till vår stuga i fjällen, men eftersom det är som det är, är det inte riktigt läge att åka över gränsen till Sverige nu. Och jag som valde att inte åka dit på sportlovet, utan istället spara mina lediga dagar till längre fram, och bara åka över påsk, känner mig lite lurad.

Å andra sidan är det svårt att känna sig riktigt lurad när solen öser ner över sommarstugeterrassen, bastun varit varm och västerbottenspajen och räkrullarna blev lyckade.

Om jobbet kan jag säga som så att i början kändes det faktiskt skönt att ägna sig åt hyllstädning utan att bli avbruten, men nu har vi alla hunnit sakna den vanliga omväxlingen man får på jobbet i ett bibliotek. Vi har dessutom ett stort jobb framför oss, med vårt bokmagasin på vinden, som vi inte gått igenom och avskrivit något ur på några år. Det blir verkligen ett jättejobb, det är rätt kallt och dragigt, och vi kommer behöva ranta upp och ner för trapporna med en hel massa böcker. Då blir det nyttomotion vill jag lova! Det är dessutom det vi tänkte börja på med nu efter påsk..

bunny-pictures-4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s