Tisdagstrio: Grannar

books-462579_192028129

Idag är temat på Ugglan & bokens tisdagstrio ”grannar”. Så här i coronatider ser man ju inte så mycket av dem, fast förstås kan man passa på att prata lite om man stöter på dem ute på promenad. På behörigt avstånd förstås.

Vi börjar med mera otrevliga grannar i Granne med döden av Alex Marwood. Alla i hyreshuset är skumma, men det är bara en av dem som är en mördare.

Wallbanger av Alice Clayton är inte den bästa romanceboken, men helt okej läsning. Och jag känner mig rätt säker på att ingen annan har med den här i sin trio! Caroline tröttnar på att höra grannens sexliv genom väggen och går för att skälla ut honom. Ju mer de lär känna varann, desto bättre gillar de varann.

Och den här! Oceanen vid vägens slut av Neil Gaiman handlar ju om en man som åker tillbaka till sin barndomstrakt och till sina grannar, och till sin förvåning finner två av tre av dem kvar i samma hus, exakt likadana som de var då han var barn, inte åldrade ett dugg. Av den tredje, en flicka då huvudpersonen var barn, finns inte ett spår.

 

26 reaktioner på ”Tisdagstrio: Grannar

  1. Pirjo Saloniemi

    Vi har en samma, Granne med döden är den enda jag läst av böckerna i din trio. Tack för tips om de andra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s