En smakbit ur Midnattskronan

57890-6473057481_ce462009e6_o

Få se om min tanke att ungdomsböcker skulle vara bra läsning just nu visar sig stämma. Jag läste en ungdomsbok, recension för den kommer på bloggen imorgon, och nu har jag börjat på en annan. Det är dessutom fortsättningen på en serie jag har gillat prequel-boken och första delen i, så det skulle också tala för att den här boken är rätt läsning för mig just nu.

Midnattskronan

Här kommer en smakbit ur Midnattskronan av Sarah J Maas, från sidan 17-18:

Dorian Havilliard stod tyst medan tjänstefolket möblerade om i kammaren och drog det väldiga ekbordet och de utsirade stolarna in till dess mitt. Om tre minuter skulle det bli rådsmöte. Han uppfattade knappt när Chaol sa att han ville höra efter vad Celaena mer hade att rapportera och gick sin väg. Han far grymtade bifall.
Celaena hade dödat en man och hans hustru. På hans fars befallning. Dorian hade nästan inte kunnat titta på någon av dem. Han hade trott att han hade lyckats övertyga fadern att omvärdera sina brutala metoder efter massakern på de där rebellerna i Eyllwe före julsmäss, men det verkade inte ha haft någon inverkan. Och Celaena…

Idag samlas smakbitarna på bloggen Flukten fra virkeligheten. Ha en skön söndag, och inspirerad av en annan YA-bok så önskar jag alla: May the odds be ever in your favour!

27 reaktioner på ”En smakbit ur Midnattskronan

  1. paulamerio

    Tycker inte den smakbiten låter som en ungdomsbok, men är dålig på att förstå skillnaden. Tack för smakbit och trevlig söndagskväll

  2. Pirjo Saloniemi

    Har sett den serien på ett flertal bloggar men ännu inte läst någon av böckerna. Tack för smakbiten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s