Dags för helgfråga!

e36b1-fotoflexer_photo4

Jag är väldigt glad att det finns saker som är sig lika just nu. Som helgfrågan, varje torsdagskväll! Ikväll handlar det om vad vi skulle skriva för bok, om vi skulle skriva en.

Om du skulle skriva en roman, i vilken genre skulle det vara? Skulle du skriva i eget namn eller under pseudonym?

Jag vet faktiskt en bok som borde skrivas. Det kunde bli en hel serie, det beror lite på, och jag vet inte om jag är den rätta personen att skriva den här boken, men jag delar frikostigt med mig av idén ifall någon skulle nappa på den! Det förhåller sig så att jag bor i en by nära en riktigt mysig stad. Bildbevis:

Det gula huset i mitten är för övrigt min arbetsplats, biblioteket, från baksidan av huset. Jag lånar också några bilder som turistbyrån tagit så ni riktigt får gotta er i hur mysig staden är:

Cykeltur i Kristinestadkristiina. tutustukaupunkiin puutalomiljoo2tutustu krs puutalomiljoo2

Ni ser alltså. Mycket mysig stad. Det är ju klart att man borde skriva en deckare som utspelar sig här. Jag har också en idé om att det kunde vara så att ett lik/skelett skulle hittas i källaren på biblioteket. Det är nämligen så att det finns en restaurang i källarvåningen i samma hus, och de utvidgade och grävde fram mer utrymme i källaren för bara något år sedan. I samband med de här arbetena kunde man ju ha hittat liket/skelettet. Det kunde ju visa sig vara någon som har varit försvunnen länge, och det finns kanske mer än en som vet hur det gått till när personen försvann. För det här är inte någon stor stad, och det för ju med sig sin speciella charm och sina speciella problem, och en bra författare kunde få till en hel del intressanta relationsbeskrivningar. Som en bekant skrev i en blogg (ungefär): Det är jätteskönt när man vet att cykelhandlaren ärligt säger fördelar och nackdelar med cykeln man köper, för han är din bästa kompis brorsa. Det är när du behöver psyklologhjälp och områdets enda psykolog är gift med ditt ex (eller är ditt ex..)som det blir lite svårare med små ställen.

Jag tror jag skulle skriva under eget namn. Till och med fast boken skulle utspela sig i närområdet. Folk förstår väl att både personer och händelser skulle vara påhittade. Hoppas jag.

Bonusfråga: På söndagen byter vi till sommartid. Längtar du efter sommaren?

Jag har inte så mycket till övers för själva den där tidsförskjutningen, det tar mig ungefär en vecka innan jag kommer i balans igen. Men sommaren längtar jag efter, dels för den vanliga orsaken, att våren för det mesta är ett enda kallt lerbad här i trakten, men också för att jag hoppas så innerligt att hela den här coronaepidemin ska vara över då och livet vara mer som vanligt igen. Kanske lite bättre än vanligt till och med, när det är sommar och sol och värme.

 

 

21 reaktioner på ”Dags för helgfråga!

    1. Det är nog ändå inte troligt. Dessutom har jag en liten liten aning om hur mycket tid jag skulle få sätta på skrivandet och redan den lilla aningen gör att jag nog hellre avstår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s