Just nu i mars

Jag frågade maken vad jag skulle skriva om på bloggen, och han tyckte jag skulle skriva om whisky. Fast jag hakar på Kulturkollos ”Just nu” istället.

Just nu läser jag: Uskollinen lukija av Max Seeck. En rätt bra deckare om hur någon iscensätter morden i en deckarförfattares böcker. Vad jag vet finns hans böcker inte på svenska, men åtminstone någon har blivit översatt till tyska och isländska. Jag fick upp ögonen för den här boken när Kevin Lankinen läste den i sin bokcirkel. Hittills har det verkligen märkts på biblioteket vilka böcker som diskuteras i hans bokcirkel. (Kevin Lankinen är hockeyspelaren som berättade i media om vad han och en del andra hockeyspelare i landslaget sysslade med då de hade ledig tid under VM. Tydligen gillar hockeyspelare att läsa, och ”Lankisen lukupiiri” var född, en bokcirkel på sociala medier.)

Just nu tittar jag: Ack och ve, På spåret är slut för säsongen.. Så egentligen ser jag inte på något just nu, men serien Good Omens rekommenderas hjärtligt åt alla med en smula absurd humor. För övrigt händer det att maken och jag fastnar framför Love it or list it Vancouver. Fråga inte varför.

Just nu lyssnar jag: började precis på Lethal white av Robert Galbraith. Det är liksom lite fel med två deckare just nu, jag är inne i en fantasyperiod egentligen, men det blev så. Jag blev jätteglad när jag hörde på början på den här boken, Robin Ellacott och Cormoran Strike har blivit något av favoritkaraktärer så det kändes som att hälsa på gamla vänner!

Just nu längtar jag: efter semester. Det behöver inte nödvändigtvis vara sommarsemester, men det vore också trevligt med sommar förstås. Mars har hittills varit den mest vinterlika månaden sedan förra vintern, men jag vet inte, det skulle ha kunnat bli vår, hur mycket jag än gillar snö- tiden har liksom gått förbi min vinterlängtan nu.

Jag tar lite whisky också, bara för att. Jag menar, om maken ger mig ett tips, så. Jag kan ju säga att jag längtar till Skottland, för det gör jag! Här kommer mina två favoritsorter:

https://www.bowmore.com/sites/default/files/2018-10/12-year-old-large.png

Jag gillar när whiskyn är lite rökig, och Lagavulin är en av mina favoriter sedan länge. När vi besökte Islay fick jag också upp ögonen för Bowmore, speciellt gillar jag utgåvorna som heter något havsaktigt, för då känner man ofta en liten aning av hav och salt i smaken, och det gillar jag.

Maken hade hittat något tips någonstans att rökig whisky och Snickers skulle passa bra tillsammans. Vi testade det igår. Slutsatsen blir att Snickers är gott, rökig whisky är gott, och tillsammans smakar det också gott, men varken smaken på whiskyn eller Snickersen blev förbättrad på något sätt av att kombineras. (Det var Bowmore vi kombinerade med.)

 

 

2 reaktioner på ”Just nu i mars

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s