Ett piggsvins memoarer

10837369

Vilken bok? Ett piggsvins memoarer av Alain Mabanckou.

Var har jag fått tag på den? Lånat från biblioteket.

Vad handlar boken om? Det är ett piggsvin som berättar om sitt liv som dubbelgångare till en person som heter Kibandi. Kibandi var inte en särskilt trevlig person. Nu är han död och enligt all logik borde piggsvinet ha dött då Kibandi dog. Istället sitter han under ett baobabträd och pratar.

Vad tycker jag? Det är skrivet egentligen helt utan punkter, förstås som piggsvinet skulle tala. Lyckligtvis kommer det nya stycken då piggsvinet tar paus, men det blir ändå lite kompakt att läsa. Och jag kan inte riktigt säga att jag gillar att läsa om Kibandis liv, det blir ju som Kibandis biografi eftersom piggsvinet egentligen är/har varit Kibandi. Det är inte dålig läsning heller, det flyter på, men särskilt intresserad blir jag inte.

Utmaningar: Alain Mabanckou föddes och bodde i Kongo-Brazzaville tills han blev 22 år gammal, det vill säga att jag kan godkänna honom enligt mina kriterier för FN-utmaningen, föddes i landet, och har i idealfallet bott där som vuxen också. 22 år är att vara vuxen. Så den här boken räknas till min FN-utmaning. Det var länge sen jag läste en bok till den. Och utgående från kartan som Scyllas hylla har för månadens språk, så räknas Kongo-Brazzaville till ”östafrikanska” länder, så den borde räknas som en bok till Månadens språk också. Mycket trevligt, eftersom jag inte hade energi att ta itu med januaris språk italienska. Få se hur det blir med japanska i mars..

international-1751293_960_720

2 reaktioner på ”Ett piggsvins memoarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s