Olyckornas tid

Olyckornas tid

Vilken bok? Olyckornas tid av Moïra Fowley-Doyle.

Var har jag fått tag på den? Inköpt på bokmässan år 2018, vilket kvalificerar den som hyllvärmare.

Vad handlar boken om? Samma tid varje år drabbas Cara, systern Alice, styvbrodern Sam och Caras mamma av ”olyckornas tid”, bulor, blåmärken, brutna ben, och också plötsliga dödsfall. Ingen vill egentligen prata om den här tiden, och varför det blivit så i familjen. Dessutom- när de börjar fundera på och vilja tala om olyckorna, då visar det sig att de borde se klart på och tala om en hel del annat också. Och allt detta dras till sin spets en olyckornas tid i oktober då syskonen ordnar en Halloweenfest i ett övergivet hus.

Vad tycker jag? Jag har lite svårt att formulera vad jag tycker. Dels så finns en hel del av de saker jag gillar i den här boken. En aning övernaturligheter, eventuellt något spöke. Krångliga relationer som behöver omdefinieras. Och sånt. Men ändå blir jag inte riktigt fångad av boken, och det är helt enkelt mest en medelbok.

4 reaktioner på ”Olyckornas tid

  1. Den här har jag haft i min önskelista på Adlibris i hur många år som helst. Men jag har inte beställt den, för det är hela tiden något som håller mig tillbaka, som om jag inte riktigt tror att jag ändå är villig att köpa den. Hmm. Den lockar – men samtidigt är jag inte så förtjust i övernaturligheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s