Onsdagsbetraktelse #4

En bra vecka har gått. Jag klarade gymmet, det var bara en rörelse jag inte kunde göra med handleden och efteråt har jag inte alls haft ont i armen. Så det blev två motionspass på löpbandet (fast jag går, jag springer inte) och ett gympass under veckan, och med det är jag upp i de tre motionspass jag verkligen bör ha för att må bra.

 

 

I fredags hade jag förmånen att få lyssna på hur en riktigt bokinspiratör pratar om böcker för ungdomar. Jag menar, det är en sak att vara på kurser och utbildningar, men det är nästan mer lärorikt att få följa med hur det går till på riktigt. Ett tips som jag tog till mig var den här:

Vi kommer snart hem igen

Vi kommer snart hem igen av Jessica Bab Bonde och Peter Bergting. Den passade dessutom väldigt bra nu när det varit 75-årsdagen sedan Auschwitz befriades.

Annars skulle jag nog ha behövt en läsinspiratör själv också, för jag har haft lite svårt att hitta något jag tyckt varit RIKTIGT BRA. Ni vet så där bra att man glömmer att äta och sova. Jag fick gräva riktigt djupt för att hitta vad det var som jag behövde, men nu har jag lyssnat på en kort Neil Gaiman-berättelse, The truth is a cave in the black mountains, och sen läst en e-bok av Catherynne M Valente, Six-Gun Snow White. Det var vad jag behövde nu, verkar det som. Om ni har tips på bra böcker som är versioner av sagor, det får gärna vara versioner av den lite mörkare varianten, så skulle jag bli tacksam!

winter-clipart-2

Vintern fortsätter att vara grå och våt och utan snö. I helgen blir det besök på sönernas skola, de har öppet hus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s