En smakbit ur När döden kom till Pemberley

57890-6473057481_ce462009e6_o

En smakebit på søndag är när vi delar med oss av en smakbit ur boken vi läser, utan spoilers. Smakbitarna samlas den här veckan på bloggen Betraktninger

img_20200126_155052715645953.jpg

Jag började med När döden kom till Pemberley av P D James, ni vet den boken där Darcy och Elizabeth Bennet (nu förstås fru Darcy) har levt som gifta några år och har ett ganska lyckligt och stillsamt liv, tills George Wickham och en av hans vänner ger Lydia (Elizabeths syster, numera fru Wickham) skjuts till Pemberley, men det slutar med att vännen hittas död i skogen. Tja, P D James är ju deckarförfattare, det är ju bara att vänta sig att det finns ett mord i boken. 

Från sidan 95: 

”Lydia sover fortfarande”, sa Jane, ”men jag vet att hon kommer att insistera på att få vara hos Wickham så fort hon vaknat, och jag ville inte att hon skulle få se hur han såg ut när han fördes hit. Lydia är i sin fulla rätt att få träffa sin man, även om han är medvetslös, men det skulle vara alltför fasansfullt om hans ansikte fortfarande var nedsmutsat med kapten Dennys blod. En del av blodet är kanske hans eget, han har två sår i pannan och några på händerna, men det är bara små rivsår och han har antagligen fått dem då han försökte ta sig fram genom buskagen.”

Jag vet inte riktigt om det här är precis vad jag vill läsa just nu, och jag tycker att jag har lite svårt att fastna i boken. Men vi får se, kanske den tar sig. 

24 reaktioner på ”En smakbit ur När döden kom till Pemberley

  1. Tack för smakbiten! Jag vet inte om jag läst den här, men jag tror vi hade den med i en bokcirkel på jobbet. Den satte isf inte några vidare spår i mig…

  2. Denne har jeg lest. Jeg likte den virkelig godt. Det var stilig hvordan forfatteren bygde videre på Pride and Prejudice. Som også er en bok jeg liker virkelig godt!
    Ha en riktig fin søndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s