Tisdagstrion: Öar

books-462579_192028129

Idag är det ett underbart tema på tisdagstrion- öar! Det är ju något äventyrligt med öar, och jag vet inte om jag kan hålla mig till bara tre stycken? Man kan ju göra en trio bara med Tove Janssons öar, för att bara ta ett exempel.

Entry Island

Det var rätt klart att jag ville ha med Peter May, och det finns ju böckerna som utspelar sig på Lewis och Harris. Den här boken har en historisk del på Lewis, men annars befinner vi oss på en kanadensisk ö.

Sommarboken är också ett medvetet val. Tove Jansson har några böcker med öar, men jag är speciellt förtjust i den här med farmodern och barnbarnet på ön.

Sen kom jag plötsligt ihåg en skotsk författare som jag inte har läst på jättelänge, och som har väldigt speciella, lite udda böcker. In Another light borde vara den första jag läste av Andrew Greig, och i den del som utspelar sig i nutid är vi på Orkney. Det kan hända jag borde investera i någon mer bok av honom.

Det där känns som en bra komposition av öar. Nu känns det som om jag vill sitta och komponera en spellista som skulle vara inspirerad av hav och öar, men det kan jag inte göra, det är hög tid att ta sig till jobbet!

 

36 reaktioner på ”Tisdagstrion: Öar

  1. Sommarboken funderade jag faktiskt på, men det blev andra titlar till slut. Peter May känner jag till till namnet, men har inte läst något. Den tredje är helt ny för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s