En smakbit ur En giftig skandal

Jag tar och avslutar den här söndagen med att dela en smakbit ur min läsning, fast det redan hunnit bli kväll och jag ärligt sagt varit lite under isen hela dagen idag. Jag har slumrat från och till, och frusit en hel del, det känns med andra ord som om en rejäl förkylning är på väg.

Jag läser den här boken just nu:

En giftig skandal av Kristina Appelqvist hör till en serie jag läst åtminstone nästan alla delar i, och en sån här dag då en känner sig lite frusen och förkyld är det underbart att dyka in i en pusseldeckare, speciellt som den här pusseldeckaren innehåller en hel del om Agatha Christie och hennes böcker. En okänd samling brev av Agatha Christie hittas på en vind. Det ska vara Christie-festival på universitetet, och någon sätter in en annons i tidningen att ett mord kommer begås på en fin middag, precis som i Ett mord annonseras av Agatha Christie. Alla tror det är ett skämt, men det sker ett mord som annonsen meddelat.

Smakbiten kommer från sidan 236, och handlar om ett par som även är experter på Agatha Christie som hållit i en del programpunkter på festivalen.

Onsdagen den 6 juni.

Flera svenska flaggor fladdrade i vinden på flaggstängerna på andra sidan gatan. En servitör hade förklarat för Donald Adams att Sverige firade nationaldag. Alla svenskar var lediga och han var välkommen att delta i det stora nationaldagsfirandet på torget senare i eftermiddag, om han ville.
Donald hade ingen lust att vifta med flaggor tillsammans med svenskar, men det sa han inte till den omtänksamme servitören som blivit alltmer pratsam. Istället frågande Donald artigt vilken tid det började och sa att han skulle tänka på saken.
Han satt vid sitt fönsterbord på hotell Billingen och åt frukost. Barbara ville som vanligt sova längre och skulle säkert komma ner när han var mer eller mindre klar. Deras frukostvanor var en god illustration av deras gemensamma liv. De vandrade i otakt.
Alla som såg dem tillsamman trodde att de var lyckliga och harmoniska. Journalister som intervjuade dem poängterade att de verkade så samspelta. Leende brukade de säga att det berodde på att de både arbetade och levde tillsammans. De umgicks dygnet runt.
Att hålla fasaden fri från sprickor hade blivit deras bästa gren. Ingenting var viktigare än att spela rollen av det lyckliga och framgångsrika paret.

Kvällen är inte så sen, men jag tror att det blir en tekopp och sen sängen för mig, och så hoppas jag att det räcker med den här stillsamma dagen för att mota förkylningen.

18 reaktioner på ”En smakbit ur En giftig skandal

  1. paulamerio

    Pusseldeckare funkar lika dåligt för mig som pussel! Jag har inte tålamod och i deckare tappar jag tråden. Min hjärna vill inte…men tack för smakbit, lite avis är jag allt på dem som har förmågan att klura på mördare…

  2. Pirjo Saloniemi

    Har läst ett par böcker av den författaren och tyckte om dem men sen blev det av någon anledning inte fler. Tack för smakbiten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s