Bomullsängeln

46268257

Vilken bok? Bomullsängeln av Susanna Alakoski.

Var har jag fått tag på den? Lånat på biblioteket.

Vad handlar boken om? Boken handlar om Hildas uppväxt på en bondgård och sen hur hon blir med barn utom äktenskapet och tvingas bort hemifrån. Efter en tid som piga börjar hon jobba på en bomullsfabrik.

Vad tycker jag? Det är nästan poetiskt skrivet, speciellt det som är skrivet från när Hilda är barn. Hur flickan ser på världen och förstår världen via sin Sanni-täti. Det ger som alltid lite extra att känna till miljöerna, och jag bodde en tid på Brändö när jag studerade. En hel del av husen det talas om finns ju kvar, bomullsfabrikens hus till exempel, och gatorna har samma namn ännu. Lite trögt gick ändå läsningen, jag var inte riktigt i takt med boken. Men det var troligen inte bokens fel. Jag är ändå glad att jag kom igenom boken innan vi ska på teater och se pjäsen. Och att jag hann det är ju egentligen vårt sällskaps förtjänst, vi fick ju skjuta upp teaterbesöket när en av dem fått lunginflammation. Just det där poetiskt skrivna misstänker jag inte översätts så bra till teaterscenen, men vi får väl se!

2 reaktioner på ”Bomullsängeln

  1. Jag skulle gärna läsa den här. Jag kommer att tänka på min mormor som arbetade som piga hos min morfars föräldrar, blev med barn med morfar och de tvingades gifta sig trots att de kanske egentligen inte ville. När de väl var gifta fick mormor missfall och förlorade barnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s