24 saker som ger julstämning: Mer julgodis! (Ja, det finns recept!)

JULSTÄMNING

Ni minns att jag redan hade julgodis i min julkalender? Ni minns också att jag skrev att jag inte var riktigt bra på det där med hemlagat julgodis? Jag hittade ett nytt lättlagat julgodis, och jag kan ju bara inte låta bli att tipsa er också!

Voilà- jag presenterar snöbollar! Det har precis två ingredienser. Så här gör man: Ta 200 g riven kokos och en burk sötad kondenserad mjölk (397 g). Kan smaksättas med 1 tsk vaniljsocker, men det är inte nödvändigt. Blanda kokos och kondenserad mjölk (och vaniljsocker) i en kastrull, rör om, sjud 3-4 minuter på medelvärme. Akta så det inte bränner i bottnen! Låt geggamojan svalna. När det har svalnat formar du smeten till små bollar som du rullar i kokos. Kyl bollarna övertäckta i kylskåp innan du serverar dem.

Och var fick jag denna förträffliga idé till julgodis? Jo, det var hos Ellen! Och det var annars också precis som hos Ellen: varför inte prova när ingredienserna ändå fanns i skåpet. Jo, jag hade verkligen sötad kondenserad mjölk i skåpet, och jag minns inte längre varför jag köpte det, men något ska det ju användas till.

Denna jul blir förträfflig: utbudet på hemlagat julgodis kommer att fördubblas!

 

2 reaktioner på ”24 saker som ger julstämning: Mer julgodis! (Ja, det finns recept!)

  1. Mathias Karlå

    Jag testade med karamelliserad kondenserad mjölk, så snöbollarna blev ”smutsigare”. Smakar helt gott, men lite för sött för min smak…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s