Helgfrågan om äldre böcker och lucia.

e36b1-fotoflexer_photo4

Den här veckan funderar Mia i helgfrågan på lite äldre böcker.

Fokuserar vi för mycket på nya böcker och inte de som är 5-10 år gamla? 

Kanske gör vi det. Eller jag läser väl inte egentligen så ofta bara de nyaste nya böckerna, i och med att jag lånar ganska mycket av det jag läser från biblioteket. Men jag tycker att det är en väldigt kort tid som böcker skrivs om och talas om, för att sedan nästan helt glömmas bort. Om jag ser på det ur bibliotekssynvinkel så känns det lite dumt att först ska precis alla läsa en och samma bok, och det är lång kö av personer som har den reserverad, och sen kanske följande år är den boken helt bortglömd och står ensam i hyllan. En bok är ju inte på det viset en färskvara, utan en bok är ju ny för den som inte har läst den. Och så där personligen så känns det som om jag inte hinner med att läsa allt som är nytt genast då det kommer ut. Med allt det sagt, visst lämnar det böcker i mina hyllor också som jag inte kommer mig för att läsa.

Bonusfråga: Ska ni se något luciatåg?

Alltså, jag hade ju verkligen tänkt att jag skulle göra det, antingen det lokala dagisets luciatåg eller så stadens lucia som också visade upp sig imorse, men det blev inte så. Fast jag gillar luciatåg, mycket, som ni ser i dagens julkalenderbloggpost. Men jag har en väldigt bra orsak till att det inte blev något luciatåg. Jag fick ett paket igår i posten med några julklappar, och en bok som jag väldigt gärna ville läsa och hade beställt på samma gång. Och jag älskar lucia, som sagt, men jag älskar böcker mer, så jag läste halva natten (eller mer) och fortsatte sen läsa så fort jag vaknade och så läste jag tills jag läst ut den. Och först då for jag till jobbet.

37683751. sy475

Det var den här boken som övertrumfade lucia. Den handlar om konståkare, och det här är en av mina nya favoritförfattare.

12 reaktioner på ”Helgfrågan om äldre böcker och lucia.

  1. Det är nästan mest nytt som efterfrågas på jobbet. Kanske så på ditt jobb också? Känns lite som en samhällstrend och det beror nog på lite olika saker. Men jag försöker hinna läsa ”äldre” böcker mellan varven. Men det är ju det där med tiden, en får prioritera.

  2. Åsa Carlsson

    Men ett ämne i en ny bok kan ju kännas angeläget och aktuellt för nuet, då blir det ganska naturligt att man får lust att läsa det nyutkomna. Ställer mig därför gärna i kö för en bok som just beställts in till biblioteket.

  3. Oftast är jag väldigt snabb vilket kan vara enkelt med Storytel om den kommer tidigt där. Sen finns det ju alltid ett sug bland serierna man följer att inte vänta för länge så man glömt bort allt för mycket av tidigare serier. Men de man inte hinner med att läsa rätt snabbt men ändå köpt eller fått kan lätt bli liggandes några år innan jag tar itu med dem – dock genom att verkligen prioritera att ta mig an en av dem då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s