24 saker som ger julstämning: Önskelistor

JULSTÄMNING

Det börjar bli hög tid att formulera en önskelista, eller det är väl egentligen i senaste laget. Min önskelista i år är kort, och innehåller egentligen bara en bok. (Jag råkar veta att jag kommer att få den också, så snäll har jag tydligen varit i år!) Det är Simona Ahrnstedts bok som kommit i höst, Bara lite till.

Bara lite till

Vi bestämde nämligen att det kan vara en jul med lite mindre saker i paket i år, åtminstone bland oss vuxna. Istället står det en lugn jul på min önskelista, gärna med snö, glögg och mycket tid till att läsa min julklappsbok.

Det var kul att skriva önskelistor med pepparkakspojkarna när de var små. Vi började när de var så små att de inte kunde skriva, då klippte vi ut bilder eller ritade vad som skulle finnas på listan. Sen när dom kunde skriva själv, men inte så bra, var det lite jobbigt för tomten att tyda vad som stod på listan. Då var det bra att man suttit tillsammans och skrivit, så kanske tomten hade hört vad som skrevs ner även om han hade svårt att tyda det! På senare år har jag brukat skriva ner en önskelista på småsaker som pepparkakspojkarna kan satsa på om de vill köpa julklappar åt mig, på den listan har det stått sånt som godis, eller garnnystan, eller strumpstickor. Det är inte alltid så enkelt att veta vad en mamma behöver och vill ha, även om choklad alltid funkar förstås. I år har jag förstått att det kan komma någon bakad julklapp, om det går så som tomtenissarna planerar, så då har jag inte skrivit ner någon sån önskelista.

cat-silhouette-clip-art-4-girl-writes-with-cat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s