Tisdagstrion: Frestelser

 

Idag är det ett frestande tema i Tisdagstrion, nämligen frestelser. Åtminstone någon av mina böcker får nog bli någon form av kulinariska frestelser, tror jag, jag gillar att läsa böcker med mat!

Jag börjar ändå med den här:

Jennifer Crusie är en författare som skriver bra romcom-böcker. Sophie och hennes syster kommer till staden Temptation för att göra en film där deras ex-svägerska ska ha huvudrollen. Det är vilt oklart vad det är fråga om för en film, det kan bli allt från porrfilm till en dokumentär då ex-svägerskan återvänder till sin lilla hemstad (Temptation). Svägerskans man mördas, och den lokale borgmästaren har åsikter om det mesta. Dessutom är det den lokale borgmästaren som är den manliga huvudpersonen.

I Kärlek, mat och missöden av Anthony Capella har vi Laura, utbytesstudent i Rom. Så har vi Tommaso, snygg kypare som försöker förföra Laura, med hjälp av sin blyga vän Bruno, en kock, och mat som Bruno har lagat. Bruno blir hopplöst förälskad i Laura men tror att hon inte är intresserad. Laura ääälskar den italienska maten Tommaso bjuder på men gillar inte riktigt Tommaso. Frestelser, var det ja!

Tannie Maria är egentligen matskribent. Men hon får ta över rådgivningsspalten också i den lilla tidningen där hon jobbar. Ofta går det bra att kombinera råden med recept också, fast då en kvinna som blir misshandlad av sin man ber om råd, och senare hittas död, känner sig Tannie Maria skyldig och börjar utreda vad som egentligen hänt. Det blir polisen inte direkt glad över, men även han blir frestad av Tannie Marias delikata mat.

Tre utmärkta exempel på frestelser, tycker jag!

Och förresten. Ugglan & boken tänker fortsätta nästa år också med Tisdagstrion, det låter jättebra tycker jag!

 

26 reaktioner på ”Tisdagstrion: Frestelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s