Helgfråga om efterrätter och att ge upp

e36b1-fotoflexer_photo4

Idag känner jag mig riktigt, riktigt ynklig. Jag fick magsjuka och det är SÅ synd om mig. Det är fortfarande oerhört synd om mig, fast nu mår jag mycket bättre. (Ja, jag är odräglig när jag är sjuk)

Woman Sick In Bed With Thermometer In Mouth

Ynklig eller ej, helgen är på väg och det är dags för Mias helgfråga.

Hur många sidor ger du en bok innan du ger upp? 

Jag har inget bestämt antal sidor. Det är också sällan jag ger upp en bok helt. Men märker jag att jag har tappat intresset så lägger jag boken åt sidan, och tänker att jag ska återkomma någon annan gång, när jag är på ett annat humör. Så har jag gjort en hel del gånger och det brukar löna sig för mig. Jag är en lustläsare, och har jag inte just då lust att läsa den boken jag håller på med, så blir varken boken eller jag glada av att jag tvingar mig igenom den. Det har också hänt, om jag nu har kommit över halva boken och den börjar bli trist, att jag smygkikar på hur boken slutar. Är det ett bra slut, går jag tillbaka och läser hur personerna i boken kom till det slutet. Oftast gör det inte så mycket om jag vet hur boken slutar, jag läser inte bara för att få veta vem som gjorde det och om hen blir fast (i deckare) eller om de får varann (i romance) (det får de ju för övrigt alltid). Det kan faktiskt hända att det är romance som haft inflytande på min övriga läsning när det kommer till spoilers. Jag har på något sätt lärt mig att det är vägen dit som är det intressanta och inte hur det slutar. Med det sagt, det finns böcker som man inte ska veta för mycket om innan man läser dem också. Och i så fall är det ju synd om jag smygkikat på slutet. Fast det är väl smällar man får ta.

Bonusfråga: Vad är din favoritefterrätt? 

Det varierar, men innehåller i 80% av fallen choklad. De övriga 20% är hemlagad blåbärs- och äppelpaj med vaniljsås, när det är säsong. Kladdkaka funkar alltid, till exempel. När vi firade sonen i helgen och skulle få till något tårtliknande använde vi kladdkakor som tårtbottnar och satte grädde och jordgubbssylt mellan och på. Det var gott! Annars är en favorit också helt enkelt några bitar riktigt bra choklad.

Fast just idag är jag inte sugen på något, allra minst efterrätter.

 

20 reaktioner på ”Helgfråga om efterrätter och att ge upp

  1. Huvva! Krya på dig! Att inte vara sugen på choklad är inte roligt :/
    Men läsa slutet…? Har gjort det (av misstag, jag kollar alltid antal sidor innan jag börjar läsa) och jag kan fortfarande känna hur lurad jag kände mig som trodde att jag skulle veta vad som hände, och så kom det en tvist som ställde allt på ända eftersom slutet på boken inte var slutet på berättelsen, utan en blick bakåt!

  2. Åsa Carlsson

    Jo det är förstås också ett alternativ, att lägga en bok åt sidan ett tag om det inte fungerar för tillfället, har ju faktiskt några sådana i hyllan. 🙂
    Minns inte när jag hade magsjuka sist, däremot liknande symptom, fast sju resor värre, p.g.a. Meniere…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s