Tisdagstrion krig och fred

Jaha, det blev en liten bloggpaus på några dagar. Jag har i alla fall läst ett par bra böcker så det blir något inlägg om dem rätt snart. Under bloggpausen har vi förflyttat oss med katt och allt till ”vinterhuset” och har härmed sovit första natten där. Och det var ganska bra timing, inatt har det varit minusgrader för första gången denna höst.

Krig och fred, då. Här kommer min trio:

Svetlana Aleksijevitj gillar jag, alltså tar jag en av hennes böcker. Väinö Linnas Okänd soldat är väl den första boken en finländare tänker på när ämnet är krig. World war Z / Max Brooks bara för att det kan finnas lite fiktiva krig också i min trio.

Mest krig och ingen fred blev det i min trio!

29 reaktioner på ”Tisdagstrion krig och fred

    1. Okänd soldat är ganska intressant, på det sättet att soldaterna varken är särskilt bra eller särskilt dåliga, de bara är, och krigandet framställs ganska realistiskt. Det var tidsmässigt en mycket tidig tidpunkt för att ge ut en sån bok i Finland.

  1. Svetlanas bokgärning är fantastisk, det var för länge sedan jag läste Väinö Linnas trio, sett en ny film Käsky, om det finska inbördeskriget 1918. Krig är bara så dumt och meningslöst. Den bästa av mödrar är film om finska krigsbarn.

  2. Aleksijevitj har jag också med, men en annan titel. Linna står i bokhyllan och jag har velat läsa den (dem, faktiskt) länge. Och Zombies? Ha ha, underbart! Fast jag tror jag avstår för egen del, jag är ju som jag är 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s