Att se fram emot

Jag läser gärna inläggen i Kulturkollo, men jag har blivit så lat med att kommentera, och med att delta i veckans utmaning. Men det är något speciellt med hösten, och när veckans utmaning är att berätta vad vi ser fram emot särskilt mycket med hösten så ska jag slå till.

sunflowers-5

Vi har funderat lite på hösten på jobbet nämligen, och jag ser fram emot två träffar med tema bibliotek och barn/ungdomar. Helt olika dagar sinsemellan, men jag hoppas få med mig idéer att använda i mitt eget jobb från båda tillfällena. Det ser också ut som om jag kommer att fara till högstadiet ett par gånger i höst och prata böcker. Det ser jag fram emot, med lite skräckblandad förtjusning kanske. Hade någon sagt för tio år sen att mitt jobb ens på något litet sätt skulle innehålla högstadieungdomar (eller barn för den delen) hade jag inte trott den personen.

Och med det sagt, om det är någon som har tips på fantasyböcker eller böcker om krig som passar i högstadiet, eller annars tips på vad jag kan tänka på då det gäller bokprat för ungdomar, så berätta!

Annars tänkte jag ta den här rubriken till att visa en del bokinköp jag gjort nu. För såklart ser jag fram emot att läsa dem. Och jo, jag har verkligen i vackraste sensommar köpt en julbok, en från ifjol som var på rea. Jag hittade två andra fina böcker också på samma rea:

Och sen beställde jag en del böcker jag kände att jag var sugen på, med eller utan skotsk anknytning (fast mest med, inspirerad av årets sommarsemester).

Är dom inte fina? Det går ju inte helt att säga när jag ska läsa dem, men förr eller senare. Undrar om jag ska klara att vänta tills oktober med att läsa Whisky from small glasses/Denzil Meyrick? Det brukar kännas som absolut rätt tillfälle för en deckare från Skottland. Men å andra sidan, tänk om jag då inte gillar den? Då känns det ju fånigt att ha sparat på den. Då det gäller jul ska jag nog kanske hålla mig till regeln min äldre som har instiftat. Det blir inga julsånger eller annat julrelaterat innan hans födelsedag i oktober. Sen efter det är det fritt fram, men hans födelsedag är julfri. Och ska jag kunna hålla det är det nog säkrast att jag inte läser julböcker heller innan dess.

4 reaktioner på ”Att se fram emot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s