Fem en fredag: Stopp

Jag har deltagit någon gång i Fem en fredag förr, och idag var det tydligen dags igen!

1: Vad har det varit för mycket av i ditt liv på sistone? 

Jag vet inte att det skulle ha varit för mycket av något just nu. Det blir alltid så på sommaren att jag avviker lite från min vanliga mat, och det som det blir mer av är då främst glass. Jag gillar verkligen glass, jag inser att det inte är helt nyttigt, men eftersom jag håller mig till glass på sommaren kan jag inte tro att det är SÅ farligt. Men nu kommer jag faktiskt på en grej som jag tycker det kunde vara betydligt mindre av- maken och jag har haft en del tid på olika orter i sommar, främst beror det ju på att jag inte haft så mycket lediga dagar i sommar när jag bytte jobb, och han har då använt de lediga dagarna till att jobba i vår fjällstuga. Nu vet jag också av erfarenhet att han kommer att ha mycket jobb ungefär september till november, men vi tycker nog båda att det varit för mycket tid på olika håll.

2: På vilket sätt är du överansträngd?

Jag tycker inte jag är överansträngd just nu. Det flyter på rätt bra, nu gäller bara att jag inte tar på mig för mycket ifråga om hobbyverksamhet i höst, det känns alltid så lockande med DEN kursen, och ja DEN kursen, och DET vill jag göra. Och sen slutar det med att jag är upptagen alla kvällar och inte har tillräckligt med återhämtningstid.

3: Vad i ditt liv drar över på tiden?

Det är nästan omöjligt att få mig att stryka kläder, så det drar verkligen ut på tiden om det är något jag verkligen måste stryka.

4: Vad är droppen som får din bägare att rinna över?

Alltså, jag är INTE trevlig när jag är trött. Jag har sällan svårigheter med att sova, eller med att få tillräckligt med sömn. Men händer det att jag inte har fått tillräckligt med sömn, då är jag inte god att tas med.

5: Vad tar udden av det hela när det blir för mycket? 

Det är inte mycket som slår en promenad i skogen.

dav

 

10 reaktioner på ”Fem en fredag: Stopp

   1. (kläderna ska vara torra, och läggas varma på plant underlag för att ”kallna”… inte ligga skrynkliga i torktumlaren) Ibland när jag har bråttom och har ett skrynkligt klädesplagg, kan jag lägga den i tumlaren 10 min tillsammans med en fuktig handduk – sätt utan strykning!)

 1. Helen

  Glass kan man inte få för mycket av :-). Jag älskar också glass men äter tyvärr glass även på vintern emellanåt, fast mjukglass blir det bara på sommaren. På sista frågan är vi helt överens, det finns inget som slår den återhämtningen!

 2. Pirjo Saloniemi

  Numera, när jag inte längre jobbar, så har behovet av att stryka kläder försvunnit helt i vår familj. De enda gånger det behövs är nog vid speciella tillfällen, dvs bröllop, dop och begravning då skjortor och liknande ska strykas.

 3. paulamerio

  Såna där fiffiga ångmanicker har jag sett finns som ersätter strykjärnet, plagget kan hänga på sin galge och man för bara ång-grejen över tyget som slätar ut sig. Mycket praktiskt, om det funkar vill säga.
  Trist att din man och du inte hunnit njuta av varandras sällskap i sommar, känslan av saknad kan vara bra att ha ibland men det får ju inte bli för länge!

 4. Pingback: Fem en fredag v.35: Hopp - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s