The assassin’s blade

img_20190713_133915586412887.jpg

Vilken bok? The assassin’s blade av Sarah J Maas.

Var har jag fått tag på den? Kom med från utrensningshyllan på biblioteket i Inverness.

Vad handlar boken om? Det här är tydligen fyra novellas som författaren till sist gett ut inom samma pärmar. Vilket verkar logiskt, för de fyra delarna hör absolut ihop. Det handlar om lönnmördaren Celaena Sardothien, uppfostrad av mästerlönnmördaren Arobynn. Det är meningen att Celaena ska bli mästarlönnmördare efter Arobynn, men här i boken får vi veta varför det inte blir så. Och efter den här boken inleds serien Throne of Glass.

Vad tycker jag? Riktigt bra fantasy! Jag blir till och med lockad att påbörja serien Throne of Glass. Jag tror att det är så att personerna som Celaena möter i den här boken kommer tillbaka senare i serien och det skulle vara intressant att läsa om det. Ibland är det bra att få en bok lite så där oväntat och inte veta riktigt vad boken går ut på, då blir åtminstone jag ofta positivt överraskad.

2 reaktioner på ”The assassin’s blade

  1. Så var det för mig också. Jag fick andra delen i serien och var extremt tveksam till att läsa den på grund av omslaget och på grund av att det är fantasy, som jag inte trodde var en genre för mig. Men så tog jag fram den en dag när jag behövde pepp och styrka från någon slags superhjälte, och jag fastnade direkt. Otroligt välskriven fantasy som både är spännande och mysig och med fina person- och miljöbeskrivningar. Jag har läst två böcker i serien, del två och tre, och har köpt alla de andra på engelska och skall läsa snarast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s