Harris Tweed

Harris Tweed (inbunden)

Vilken bok? Harris Tweed av Peter May.

Var har jag fått tag på den? Lånat på biblioteket.

Vad handlar boken om? Bakgrunden är ett företag som två makar driver tillsammans, dom gör och säljer en slags tweed. Nu är de i Paris på en mässa. Men hur har paret det egentligen? I ett bråk går maken från hotellrummet, åker iväg i en taxi som sprängs av en bilbomb. Hur ska änkan ta sig vidare? Deras två familjer har aldrig kommit överens något vidare, ska hon orka driva företaget vidare, och vad var det egentligen som hände i Paris?

Vad tycker jag? Jag läste den här boken som uppladdning inför Skottlandsresan. Nu blev det inte så att vi besökte Harris, men vi kom i alla fall så pass nära att vi var på Lewis. Och Peter May plus Hebriderna, det blir liksom inte fel där. Om jag ser bakåt litegrann så tycker jag faktiskt mer om Mays enskilda titlar än om serien som börjar med Svarthuset, jag är dock glad att den serien var tillräckligt bra för att jag skulle fortsätta läsa.

Utmaningar: Hur passa in den här i sommarbokbingot? Det blir långsökt, men Harris och Lewis är en ö, och havet rinner runt ön. Alltså, bok med rinnande vatten. (Möjligen himlar jag till och med själv med ögonen nu.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s